Belgia vahvlid ja president Zelenskiy

8.-9. veebruaril avanes kümnel gümnaasiumiõpilasel ja -õpetajal harukordne võimalus külastada Urmas Paedi kutsel  Euroopa Parlamenti Brüsselis.

Reisil õpiti tundma Euroopa Liidu institutsioone, kõneleti päevapoliitikast, kĂĽlastastati Euroopa Ajaloo Maja ning tutvuti kohalike vaatamisväärsustega. Meie klassist käisid reisil kaasas klassivanem Ants ja Hildegard. ELi parlamendisaadik Urmas Paet oli väga kĂĽlalislahe ja hea huumorisoonega ning reis oli ĂĽtlemata tore. Lisaks ELi hoonetega tutvumisele kĂĽlastasime ka Picasso näitust, vaatasime ära linna sĂĽmboli – pissiva poisi kuju ja sõime palju Belgia vahvleid. Reisi tippsĂĽndmus oli aga siiski Ukraina presidendi Zelenskiy nägemine ja talle lehvitamine. Suured tänud Paedile sellise võimaluse eest!

9. jaanuaril 2023 president Zelenskiy Euroopa Parlamendis peetud kõne on vaadatav siit: https://www.wsj.com/video/video-zelensky-addresses-eu-parliament-in-brussels-meets-leaders/955951AF-996C-40B4-B1B4-07D9E26381B4.html

Kommenteerimine on keelatud.