Uus ja uhke traditsioon – eesti kirjanduse päev

30. jaanuaril 2023. aastal tähistati esmakordselt ametlikku eesti kirjanduse päeva.

Kirjanduse päeva puhul viidi aulas läbi Elav Raamatukogu, mis toimub Reaalkoolis juba neljandat korda. Elav Raamatukogu toimub põhimõttel, et aulast sisse astuses võtavad lugejad endale lugejakaardi ning seejärel istuvad ühe eesti kirjaniku juurde. Kirjanik loeb seejärel ette katkendeid enda raamatutest ning võib rääkida ka kirjaniku eluseikasid. Eesti kirjanikest olid kohal Mika Keränen, Hando Runnel, Ilmar Tomusk, Friedrich Reinhold Kreutzwald, Gustav Suits, Albert Kivikas, Artur Alliksaar, Robert Kurvitz, Indrek Hargla, Anton Hanesen Tammsaare, Jaan Kross, Eduard Vilde, Juhan Liiv ja Marie Under. Raamatuid käisid lugemas õpilased 4.-12. klassini. 11.c esindus (Tuule, Mirjam, Birgit) luges ette katkendeid Jaan Krossi raamatutest. Lugesime “Wikmani poisse”, “Pöördtoolitundi” ning “Taevakivi”. Väga põnev oli kuulata Ellen Roperit ja Kristjan Suuderit 12.a klassist, kes esindasid Tammsaaret. Räägiti armastusest ning Tammsaare abielust. Samal ajal, kui meie aulas Jaan Krossi ette lugesime, lugesid meie klassikaaslased vahetunnis erinevate eesti kirjanike raamatuid, Ricol, Mariil, Maibritil ja Noral õnnestus üks vahva pilt teha ning nad said sellega Õpetajate Lehe esikaanele!

Kirjutas Birgit

Kommenteerimine on keelatud.