Viva España!!!

17. detsembril oli oodata midagi vägevat – “Eurovisioon” Tallinna Reaalkoolis. Nädal aega kestnud arvestuste nädal, tantsuproovid, näidendiproovid ja jõuluõhtusöögi korraldamine olid jätnud reaalikatesse oma jälje, kuid reedeõhtune jõulupidu tekitas kõigis ootusärevust. Õnneks lõppes sellel reedel meie koolipäev peale kuuendat tundi ja saime aeroobikasaalis veel kolmveerand tundi õhtuseid tantse harjutada ja kostüüme selga proovida. Peale meid tulid saali üheteistkümnendikud, kes krimpsutasid nägusid aeroobikasaalis nüüd sisalduva higi- ja võidulõhna peale (võidulõhn sellepärast, et meie tantsuliigutused olid võidule määratud).

Kella kuue paiku hakkas koolimaja täituma esinemislembeliste eurooplastega. 10.c hispaanlased kogunesid 303 klassiruumi, kus lauad kattusid vaikselt suupistetega. Klassiruumi täitis macho chilli con carne hermosa energía. Viimaste tantsuproovide kõrvalt ei unustanud mõelda oma klassijuhataja Madise peale, kes sellel õhtul otsustas meiega mitte viibida, sest me ei olnud sellel nädalal just kõige akadeemilisemalt käitunud. See-eest toetas klassikollektiivi üllatuslikult Jako, keda tavaliselt vabatahtlikelt kooliüritustelt leida ei või.  

Esimesena astusid lavale verinoored ehk kümnendikud. Avapaugu andis 10.a klassi üldse mitte nii kehv esitlus! Neis leidus särtsu küll. Siis oli meie kord lavale särama minna. Kõigepealt vaatasime ekraanilt Rico antud intervjuud, mis tõi naerupisarad palgeile, ning seejärel vaheklippe meie klassist oma loomulikus keskkonnas (Martin kuulamas Äripäeva taskuhäälingut või kpopi või mõtle ise, mida ta sinu arvates kuulab). Lõpuks oli etteaste algamas. Esimesena täitsid lava suvemeeleoluga “The Ketchup Song” tantsijad, teisena imiteerisid Martin Väljari ja Erik Saue malbete häältega kuraasikaid naislauljaid, kolmandana vuntside ja nokamütsidega poistebändiks transformeerunud “I Love You Mi Vida” tantsijad, neljandana bikiinides kutid ja särtsakas härra roosa ukulelega. Etteaste lõppes sellega, et kõik tantsijad olid korraga laval, Rico tehtud remix mängis, võimsad tantsuliigutused ja tõstmised said tehtud ning bikiinidega tantsijate kõhtudele kirjutati suurelt ESPAÑA. Tehtud ja timmis (@juksaar)! Esitusejärgset intervjuut kutsuti tegema Altroff ning ta ütles kohtunikule üpris krõbedad sõnad – “ei taju biiti”. 

Teistel esitlustel polnud väga viga, aga kui aus olla siis meie klassi üldsusele jättis paarislend kõige kuivema mulje, see-eest meie jumalad, 12.c klassi liikmed, said päris hästi hakkama. Hääletus toimus läbi Google Formsi, kuid selle hääletuse miinus oli see, et enda poolt sai hääletada ning Formsi oli võimalik edastada ka põhikoolile. Meie klass pälvis Oskar Puki eriauhinna, mille andis üle Oskar isiklikult. Suureks üllatuseks osutus võitjaks 11.a, aga kui seda asja lähemalt uurida, siis märkame, et see on ikkagi progeklass, kes võib enda sellealaseid oskusi ära kasutada. 

Üritus oli võimas, kõlas koolihüüd, toimus mosh-pit ning esitused olid vapustavad. Loodan, et järgmine aasta vihume sama usinasti tantsu ning et meie klassijuhataja viibib meiega koos. 

Kirjutas Birgit

Pilidistas Paul Nurk

Ketchup Song

Martin ja Erik puusi keerutamas

vuntsid, nokatsid ja professionaalsed tantsuliigutused = parim poistebänd

HISPAANIAAAAA

Marii, Oskar Puki eriauhind käes, surumas Oskar Pukiga kätt

Kommenteerimine on keelatud.