Elagu Euroopa ja Kaja Kallas!

Teisipäeval, 9. mail tähistatakse Euroopa päeva, millega pühitsetakse rahu ja ühtsust Euroopas.

Euroopa Liidu päev on ĂĽhtlasi ka 1950. aasta Schumani deklaratsiooni aastapäev. Selle tähtsa päeva puhul kĂĽlastasime koos paralleelklassiga Stenbocki maja, kus toimusid erinevad ĂĽritused. Peaminister Kaja Kallas andis riigivanemate saalis tundi teemal “Euroopa tulevik – kuidas rohepööre koos ära teha?” Avatud diskussioonis räägiti näiteks, mida teeb Eesti kliimaprobleemide lahendamiseks, kuidas selleni kõige efektiivsemalt jõuda ning samuti tuumajaamade rajamise vajalikkusest. Päev oli peaministri jaoks eriti eriline, sest ta pälvis aasta eurooplase tiitli. Kallas ĂĽtles tiitlit vastu võttes järgnevat: “Mäletan, et kuidas 25 aastat tagasi tahtis Eesti saada Euroopa Liitu – pidasime läbirääkimisi, töötasime liitumistingimuste täitmise nimel ja ĂĽritasime kõiki veenda, et Eesti kuulub Euroopasse. NĂĽĂĽd olemegi meie see Euroopa, kuhu tahab kuuluda ka Ukraina ning pĂĽĂĽdlevad teisedki riigid. See muutus on toimunud pea märkamatult ning me ei mõtle sellele igapäevaselt, aga palju Eesti edust ja heaolust on just tänu Euroopa Liidule.” Paljud meist soovisid talle ka isiklikult õnne, tegid pilti ja Somelar andis  lilled. Ă•petaja oli nii ähmi täis, et õnne soovimise asemel ĂĽtles ainult “Euroopa!”. Juhtub ka parimatel. 

Kirjutas Hildegard ja pildid tegi Altroff.Kommenteerimine on keelatud.