Reaalkool 140

Täna käis Reaalkooli 140. sünnipäeva puhul meil külas Mihkel Kama. Mihkel on astrofüüsik, kes on Reaalkooli vilistlane 118. lennust. Mihkel jagas meile elutarkusi ning rääkis oma astrofüüsiku tegemistest ja ka koolielust.Mõned meeldejäävamad elutarkused olid näiteks: ära ole perfektsionist ja oska projekti või mõnd muud tegevust lõpetada; “tee sidrunitest limpsi” ehk leia head igas olukorras ja kasuta see enda heaks ära; ning tee, mida armastad, ja armasta, mida teed. 

Lisaks saime teada, mida astrofüüsikud tegelikult igapäevaselt teevad, sest nad ei vaatagi päev läbi läbi teleskoobi. Mihkel rääkis, et peamiselt veedab ta aega mõeldes, midagi arvutis analüüsides, arvutades, veidi teleskoobiga taevast uurides ja natuke ka programmeerides. Mihkli enda peamine tööeesmärk on uurida Maa koostist ja miks on Maal just selline koostis nagu tal on.

Kuulsime veel Mihkli tegevustest peale Reaalkooli lõpetamist. RPeale Reaalkooli lõpetamist läks ta Tartu Ülikooli ning elas seal mõne sõbraga koos ühes korteris. Talvel kui väljas oli -30 kraadi köeti korter nii kuumaks, et enne magama jäämist oli toas 30 kraadi kuuma ja hommikul ärgates oli aga ainult 13 soojakraadi veel alles jäänud. Edasi läks Mihkel õppima Cambridge’i ülikooli, kus ta hakkas esimest korda spordis võistlema ja avastas enda jaoks sõudmise.

Üldiselt saime kõik inspiratsiooni Mihkli teekonnast ja endale oma eesmärkide juures kindlaksjäämisel.

Kirjutas Katarina

Kommenteerimine on keelatud.