Ühtselt õpetajate eest!

22. jaanuaril algas Eestis õpetajate tähtajatu streik: valitsuselt sooviti 10 miljonit lisaraha palkade tõstmiseks ning reformi haridussüsteemis, mis leiaks lahenduse õpetajate järelkasvule ja karjäärimudelile.

Streigiga otsustasid liituda pea kõik Reaalkooli õpetajad (97%). G5 koolide õpilasesinduste eestvedamisel käisid ka enam kui 20 meie klassi õpilast Toompeal meeleavaldusel – reaalist oli üle 100 noore! Ilm oli üpris külm ja tuul kõva, kuid seisime üheskoos vapralt õpetajate eest. Streik kestis tund aega ning selle aja jooksul võtsid sõna mitmed õpetajad, Eesti Õpetajate Liidu juht R. Voltri, linnapea M. Kõlvart ja kunagine haridusminister Tõnis Lukas. Õpetajad olid lubanud streikida tähtajatult ehk meid ootas ees vaba nädal. Veidi kahju, sest abiturientidena nagunii varsti lõpetame, kuid loomulikult on see protest vajalik – tuleb tähelepanu juhtida olulistele murekohtadele ja tegematajätmistele Eesti rahva tuleviku nimel. Samuti oli see n-ö vaheaeg ka hästi ajastatud, sest enamus välismaa ülikoolide kandideerimise tähtajad olid saabumas ning koolis oli olnud pingeline aeg.

Pikemalt kirjutas olukorrast meie klassijuhataja Somelar järgnevas ERRi artiklis: “Töötasu tõus on vajalik, et noorest õpetajast kasvaks erakordne ja pädev õpetaja, kelle suurim panus on suurepärase õpiruumi pakkumine õppijale.”

LOE SIIT: https://www.err.ee/1609173088/madis-somelar-opetajate-koige-olulisem-sonum-uhiskonnale

(Uuendus: Eesti Haridustöötajate Liit (EHL) võttis riikliku lepitaja juures vastu valitsuse ettepaneku tõsta õpetajate palga alammäära 1820 eurole ja lõpetada töötuli.)

Kommenteerimine on keelatud.