Ajuväänajad

Jah, 139.c õpilased otsustasid ka lõpuks enda podcast’i ära teha!

Selle auväärt ettevõtmise saatejuhid on: mina ehk Johannes ja Monika. Lisaks on meiega ka meie kallis mänedžer Pipi ja meie taga seisab ka Karjääristuudio.

Põhimõtteliselt juhtus kõik väga kiiresti. Oli idülliline neljapäeva õhtu ja Monika küsis mult, et kas ma tahaksin ka meediaklubiga liituda. Algul ma küll kahtlesin, kuid kui ma kuulsin, et saan Meediaklubis Maria Rannaväljaga kohtuda, siis mõtlesin davai, teeme ära. Ja esimene kohtumine oligi juba reedel. Tegu oligi siis podcast’i koolitusega, mida juhtis Maria Rannaväli. Reedel tegi ta meile selgeks põhitõed ning seejärel moodustasime grupid ja saime ülesandeks enda podcast’i kontseptsioon paika panna. Lisaks minule ja Monikale liitus meiega ka Pipi. Monikal tuli koheselt ka suurepärane idee. Põhimõtteliselt, meie saatekontseptsioon ongi justkui väitlus/vaidlus podcast, kus me siis saame omavahel või saatekülalisega vaielda.

Laupäeval avaneski meil siis võimalus salvestada meie esimene näidisepisood. Ettevalmistus läks hästi ja ka saate filmimine läks imeliselt. Prooviepisoodi tegime gümnaasiumite ebavõrdsuse teemal. Peale salvestust juhtus tõeline ime. Meie juurde tuli karjääristuudio juht ja ütles, et kui me ise oleme huvitatud, siis nad paneksid ka omalt poolt meie podcast’ile õla alla. Olime lihtsalt vaimustuses ja sõitsime kodudesse esimest saadet ette valmistama. Õhtu jooksul selgus ka fakt, et Pipi meiega kahjuks ikkagi kaamera ees kaasa teha ei saa, kuna tal on praegu elus kiired ajad. Praeguseks olemegi jõudnud esimese saate ära salvestada ja teise saate plaan on välja töötamisel.

Teemade koha pealt me ise armastame öelda, et me väitleme teemadel, mis meie kuulajaid ka päriselt huvitavad. Teemad võivad olla väga abstraktsed, kuid ette võib tulla ka väga harivaid teemasid. Esimese teema kohta võin hetkel öelda nii palju, et tegemist on teemaga, millest pigem tahetakse vaikida ja millega väga tegeleda ei taheta. Aga eks te kuulete ise.

Esimene episood on meil hetkeseisuga meilil ja ootab üleslaadimist, mis juhtub niipea kui võimalik. Veelkord aitäh ka Karjääristuudiole, kes meie tegemisi toetab.

Meie podcast’i link: https://youtube.com/@ajuvaanajad

Head kuulamist!

Kirjutas Johannes

Kommenteerimine on keelatud.