139. kooli sünnipäev

Esimest korda meie gümnaasiumitee jooksul saime kooli sünnipäeva tähistada õigel kuupäeval, 29. septembril. Hommikul oli küll kooli 139. sünnipäeva asemel mõtetes ühiskonna kontrolltöö, kuid see läks õnneks kõigil hästi ning saime kooli sünnipäeva tähistamist alustada positiivse noodiga. Meie klassile tuli külla Euroopa Parlamendi saadik Riho Terras, kes kunagi oli olnud Reaalkoolis riigikaitseõpetaja. Sööma saime juba peale neljandat tundi, kuna Riho Terras oli unustanud oma kella Brüsseli ajast Eesti aega keerata ning jäi seetõttu pisut hiljaks. Tema tund oli väga huvitav ja põnev. Kõigepealt andis ta meile kiire ülevaate Euroopa Liidu ajaloost ja viimastest sündmustest. Seejärel rääkis ta meile lähemalt enda tööst ning igapäevaelust Euroopa Parlamendi saadikuna ning Euroopa Liidu probleemidest ja tulevikuplaanidest. Pärast viiendat tundi läksime staadionile, kus tähistasime kogu kooliga Tallinna Reaalkooli 139. sünnipäeva. Kõigepealt kuulasime pingsalt Ene Saare kõne, millele järgnes parimate tunnustamine ja stipendiumite jagamine. Peale seda oli kord tordisöömise käes. Kammiste poolt muretsetud uhkele tordile oli kirsiks Miko toodud õunamahl. Veel enne staadionilt äraminekut esitasime üheskoos meie rebastetantsu.

Palju õnne meie armas kool!

Klassivanemad Hugo ja Mia ning klassijuhataja Madis kooki lõikamas

Kirjutas Sven

Kommenteerimine on keelatud.