Viimane esimene september

1. september kestis meil sel aastal tunde kauem kui kĂ”ik eelnevad aastad. Madis kutsus meid juba esimesel septembrikuu pĂ€eval Ă”htusele piknikule. KĂ”ik sĂ”nad klassijuhatajatunnis peale loetud, lĂ€ksime meie viimasele aktusele staadionile. Hajutamisest polnud haisugi, kĂ”ik klassid olid kokku litsutud ning ruumi oli vĂ€he – vĂ€hemalt viibisime vĂ€rskes Ă”hus. PĂ€rast aktust saime kaheks tunniks lastevanemateks. Leidsime oma 1. klassi jutsu ĂŒles ning nĂ€itasime meie suurt koolimaja. Direktori kabinetis oli vĂ€ikesel juntsul tipphetk – sai direktori isiklikul toolil istuda ja seal pilti teha. “Lapsevanemad” aitasid lapsel juttu teha ka tulevaste klassikaaslastega. Julgen vĂ€ita, et need “lapsevanemad”, kes polnud 1. klassist alates Reaalis Ă”ppinud, ei jĂ”udnudki juntsule tutvustada VĂ€ikest maja, kus ta reaalselt Ă”ppima lĂ€heb. PĂ€rast koolimaja tutvustust pidime laskma oma lapsekese pooleks tunniks iseseisvasse maailma – aulasse aktusele, et aabits kĂ€tte saada. Meie lennu poolt pidas kĂ”ne Eva-Lotta ning hĂŒĂŒe “Üks kĂ”ikide” ja “kĂ”ik ĂŒhe eest” tuli suurepĂ€raselt vĂ€lja. PĂ€rast aktust saime korraks oma juntsukese tagasi, vaatasime, et ta Poisi juures mĂŒtsi pĂ€he saaks, ning oligi lapsevanemakohustused lĂ€bi.

Saime hakkama oma viimase esimese septembriga! Ilusat uut kooliaasta algust!

Olari, 1. klassi laps ja Eric

136.c kuldne trio

Kirjutas Aiko-Liisa

Kommenteerimine on keelatud.