Viimane esimene september

1. september kestis meil sel aastal tunde kauem kui kõik eelnevad aastad. Madis kutsus meid juba esimesel septembrikuu päeval õhtusele piknikule. Kõik sõnad klassijuhatajatunnis peale loetud, läksime meie viimasele aktusele staadionile. Hajutamisest polnud haisugi, kõik klassid olid kokku litsutud ning ruumi oli vähe – vähemalt viibisime värskes õhus. Pärast aktust saime kaheks tunniks lastevanemateks. Leidsime oma 1. klassi jutsu üles ning näitasime meie suurt koolimaja. Direktori kabinetis oli väikesel juntsul tipphetk – sai direktori isiklikul toolil istuda ja seal pilti teha. “Lapsevanemad” aitasid lapsel juttu teha ka tulevaste klassikaaslastega. Julgen väita, et need “lapsevanemad”, kes polnud 1. klassist alates Reaalis õppinud, ei jõudnudki juntsule tutvustada Väikest maja, kus ta reaalselt õppima läheb. Pärast koolimaja tutvustust pidime laskma oma lapsekese pooleks tunniks iseseisvasse maailma – aulasse aktusele, et aabits kätte saada. Meie lennu poolt pidas kõne Eva-Lotta ning hüüe “Üks kõikide” ja “kõik ühe eest” tuli suurepäraselt välja. Pärast aktust saime korraks oma juntsukese tagasi, vaatasime, et ta Poisi juures mütsi pähe saaks, ning oligi lapsevanemakohustused läbi.

Saime hakkama oma viimase esimese septembriga! Ilusat uut kooliaasta algust!

Olari, 1. klassi laps ja Eric

136.c kuldne trio

Kirjutas Aiko-Liisa

Kommenteerimine on keelatud.