ERSO kontsert

Sümfooniline lõuna VIII: Mozart ja Mendelssohn

Käisime vabatahtlikult kohustuslikus korras ennast kultuurselt harimas. Kogu lend läks Eve Karbi juhtimisel kuulama ERSO kontserti.
Lahkusime koolist peale viiendat tundi. Kõik olid endale selga pannud natukene viiskamad riided ning olid valmis tõeliseks kultuurilaksuks. Liikusime iseseisvalt Estoniasse ning otsisime välja varem antud piletid. Enne, kui me taipasime, olime juba oma kohtadel saalis ning kuulasime Giordano Bellincamp’i dirigeerimisel mõnusat muusikat.
Esimesena esitati I osa Mendelssohni 5. sümfooniast („Reformatsioonisümfoonia“). Lugu pani inimesed kiires tööpäevas kohe klassikalise muusika rütmi ning aitas sisse elada.
Teiseks looks tuli lavale solist Ingely Laiv ning mängis koos orkestriga ette Mozarti oboekontserdi I osa. Laiv mängis oboed väga emotsionaalselt ja oli ilmselge, et see on midagi, mida ta tahabki oma elus teha.
Kolmandaks ja viimaseks palaks oli Richard Straussi sümfooniline poeem „Don Juan“. Lugu sobis viimaseks väga hästi ja tekitas tunde, et kas tõesti sai kontsert juba läbi.
Pärast kontserti liikusime tundidesse tagasi. Järgmisel nädalal arutasime muusikaelamuse üle ka muusikatunnis ning tuli välja, et rahvale meeldis kõige rohkem Straussi lugu.
Jääme ootama järgmist kontserti, kuhu Eve Karp meid viib.

Kirjutas Annika

Kommenteerimine on keelatud.