T***isööjad

Podcastid siis… Kui oled täheldanud siis meie elu on muutunud kiiremaks. Pole nagu eelmisel sajandil, et istume maha ja kuulame raadiot. Tänapäeval vaadatame televusserit ja Netflixi ikkagi. Sellel lausel pole tegelikult absoluutselt seost selle jutuga, aga mis siis. Teemaks on ikkagi podcastid. Idee peale teha midagi alternatiivset raadiosaatele tulid 2004. aastal Dave Winer ja Adam Curry. Jah Curry nagu kaste, mida sööme kanaga, Tussuvagun vb mitte. Aga pöördugem tagasi teema juurde. Idee on väga sarnane raadiosaatele, aga… parem. Mõtle vaid saad seda kuulata kõikjal ja iga kell. Raadiosaatest eraldab podcasti see, et see on helifail, mis on üles laetud internetti. Võimalust jagada oma loomingut pakub ka näiteks Spotify. Podcaste tehakse seeriatena ja need on üldjuhul justkui jutunurgad. Sisuks on üldjuhul päevakajalised teemad või lihtsalt puhas kelbas.

Antud žanr on tuure kogunud ka Eestis. Meie andekaimad on ****isööjad. Neile pakub tihedat konkurentsi, mille eestvedajaks on Hando Tõnumaa. Oma saates räägivad nad lamedast maast, Hitlerist, keda tegelikkuses ei olnud olemas ja EKREst. Teemad on neil küll väga huvitavad ja suurepäraste faktidega argumenteeritud, aga see pole ikka päris see olgem ausad. ****isööjad on eesti stand up humoristide poolt tehtav saatesari, mida veavad Mikael Meema (kiilakas) ja Ari Matti Mustonen (soomlane). Neid saatis menu juba päris alguses, kui vallutati iTunesi tabelite tippe. Hoolimata sellest pole nad suutnud 70 episoodi vältel kutsuda ühtegi külalist. Sai ju lubatud esimeses saates ja episoodid ilmuvad neil ka nii nagu Jumal juhatab. Vahetavad tihti stuudioid, joovad salvestamise ajal ja jõuavad kuidagi välja alati Kris Kornerini, kellele on nad andnud tiitli King of Soul, imo on see pehmelt öeldud. Korner kaldub pigem sinna Buddha tasemele. Igatahes nagu aru saada on ****sööjad üks väga hariv podcast. Eriti meeleolukad on nende kuulajakirjad, kust tuleb sellist kulda, et naera end kringliks. Vahest küll tekib tunne, et kust küll sellised tulevad, aga siis meenub mulle S10 ja saan aru, et elu on jälle lill. Kui sinul, kallis lugeja, tekkis soov neid vahvaid selle toetada siis mõtle veel kord… see ei ole kohe kindlasti hea mõte.

Kirjutas Patrick

Kommenteerimine on keelatud.