Students Hanseatic League – Erasmus+

2016. aastal avanes võimalus kahel Tallinna 21. Kooli õpilasel ning kahel õpetajal osaleda Erasmus+ projektis. Projektis osalesid 6 riiki (Taani, Poola, Läti, Rootsi, Eesti ja Saksamaa) ning igast riigist 6 õpilast. Students Hanseatic League kestis nädal aega ja selle raames kogunesid kõik õpilased Rootsi ĂĽlikoolilinna – Uppsalasse. Projekti raames pidi moodustama 36 inimesega 3 gruppi ja ĂĽlesandeks oli luua äriidee ning teostada seda võimalikult palju. 

Ă•piti iga riigi kultuuri, tavade ja keelte kohta, kuid kõige rohkem Rootsi kui korraldaja riigi kohta. Sooviti arendada laste mõtlemist, tiimitööd ja tekitada arusaama, mis on põhilised aspektid algse ärimudeli loomiseks. Meie grupp jõudis selle lĂĽhikese ajaga valmis äriidee logo, slogani, finantsplaani, turundusplaani, veebilehekĂĽlje, mobiilirakenduse. Kohal oli erialaspetsialiste, tänu kellele suudeti luua väga töökad ja tegusad päevad. Olenemata pikkadest päevadest, suudeti alati säilitada meeldiv õhkkond ja lõbus meeleolu. Meie grupi ideeks oli luua rakendus, läbi mille leiavad abivajajad tööjõudu, ebatavalisteks töödeks, näiteks kapi kokkupanek. Nägime, et tihti ei ole inimestel aega, tööriistu või oskusi kerge ĂĽlesande täitmiseks ja tekkis äriidee. Suutsime teostada kõige paremini ärimudeli ja “võitsime” projekti. Natukene rohkem, kui pool aastat peale Students Hanseatic League projekti lõppu, oli loodid sama vormi ja ideega päris rakendus, mis võttis vedu ja töötab siiamaani Eestis ja mujal Euroopa riikides. Head ideed – need tekivad samal ajal.

Students Hanseatic League projektis saab osaleda ainult ühel korral, kuid oli suurepärane kultuuriline ja eluline kogemus. Kasutades teadmisi ja oskusi, mis sain projekti raames, olen hakanud looma õpilasfirmat SNÆKK. Loodan, et ÕF läheb sama edukalt, kui projekt.

Kirjutas Henrik

Erasmus+ logo

Kommenteerimine on keelatud.