Teaduspäev 2019

Teaduspäeva hommik algas meie jaoks väga põnevalt. Juba esimese tunni ajal tuli meile rääkima Peeter Ross, kes tutvustas meile inimkeha uurimise viisidest. Õppisime palju uut ja saime aimu sellest, mis tunne oleks meditsiini suunas õppida. Tal oli isegi inimnahka imiteeriv näidis, millega ta tutvustas meile viisi, kuidas saada kaameraga vaadata inimkeha sisse.
Meil aega puhkamiseks ei olnud ja kohe tuli järgmine loeng Lauri Illisoni poolt. Tema esitles meile enda tegemisi statistika ja füüsika valdkonnas. Nägime simulatsioone, kuidas arvuti suutis andmeid koguda ja neid graafiliselt esitada. Samuti näitas ta meile ka jube keerulist füüsika valemit, mille kallal ta oli töötanud ja tõi isegi näiteid päris elust.
Kohe järgmisena tuli Märt Belkin, kes töötab AS Postimees Grupis, täpsemalt uudisteagentuur BNS-is. Kuna me olime keemia klassis, ütles ta meile fakti, et ise oli ta suutnud ennast selles samas klassis kolm korda põlema panna. Ta esitles meile enda igapäevatööd ja saime kokku puutuda uudisteallikaga, mida iga päev ei näe. Saime teada ka veidike uudistemaailmast lähemalt ja kuidas Eesti meediafirmadel läheb. Sellel mehel jutt sujus ja tund möödus väga ruttu.
Järgmisena esitas meile Eesti toidu ajalugu Angelica Udeküll, kes on ka Patricku ema. Saime järk-järgult teada, kuidas toitumisharjumused aastatega on muutunud ning meil avanes võimalus lugeda mõndasid vanemaid ja ebatavalisi retsepte. Hakkasime juba vaikselt tundma, kuidas kõht läheb aina tühjemaks, söögivahetund oli ka ju lähedal.
Meie 5. loengu andjaks oli Elle Roosaluste, kes tutvustas meile loodusobjektide tähtsust ajaloos ja kuidas neid kaitstakse. Saime teada natuke rohkem looduskaitsealadest ja miks need just täpselt sinna rajatud on. Loeng oli väga nauditav ja esitaja ei jõudnud oma osaga isegi lõpuni, kuid kahjuks sai tund läbi ja pidime lahkuma.
Ja meie viimane esitaja oli Diana Pukspuu, kes töötas ise G4S-is Eesti finantsplaneerimise ja -analüüsi osakonna juhatajana. Saime täpsema ülevaate eelarve koostamisest ja selle olulisusest. Ei oleks kunagi osanud arvata, et aastast eelarvet tehakse kolm kuud. Süsteem, mida tutvustati oli väga keeruline ja imestasime, kuidas selle keegi üldse välja mõtles. Iga viimanegi detail oli läbi mõeldud.
Sellega lõppesid ka meie teaduspäeva loengud. Olime kuulnud kuus loengut, mis olid täiesti erinevad, kuid kõik olid väga huvitavad ja harivad. See päev oli meile hea võimalus rääkida ja erinevatel aladel tegutsevate inimestega ja saada parem ülevaade võimalustest, mis meil tulevikus on. Kõik olid oma valdkonnas väga kõrgel tasemel ja neid oli lausa lust kuulata. Kuigi Reaalkoolis on kõik päevad teaduspäevad, oli see täiesti järgmisel tasemel.

Kirjutas Fred

 

Kommenteerimine on keelatud.