Tyler The Creatori loomingu muutus aastate jooksul

Tyler Gregory Okonma rohkem tuntud kui Tyler The Creator  on Ameerika räppar, laulukirjutaja ja disainer. Tema karjäär sai alguse 2010. aastatel räpikollektiivi “Odd Future” asutamisega. Tyler tegeleb samuti disainerina – ta alustas riiete loomisega Odd Future jaoks ning tänasel päeval on ta firma Golf Wang asutaja ja omanik. Tema loomingut disainerina iseloomustavad heledad – ning pastellvärvid ja loodus. Tyleril on ilmunud kuus stuudioalbumit, kõige kuulsam on album “Igor”, mis on nomineeritud ka tänavusele Grammy muusikaauhinnale “aasta parim räpialbum”.

Aastal 2009 ilmus tema esimene album “Bastard”, mille põhiteemaks on Dr. TC, kes kehastub Tyleri terapeudina. Tyler räägib läbi terve albumi oma tereapeudiga, kes ĂĽritab teda aidata ja suunata õigele teele.

 

Aastal 2011 ilmus Tyleri teine album “Goblin”, kus läbivaks tegelaseks on taas Dr. TC, kuid albumis keskendub Tyler ka ĂĽhiskonna stereotĂĽĂĽpide naeruvääristamisega. Samuti esineb albumis väga vägivaldseid lugusid, kus avaldub tema mässumeelsus, kuid samas ĂĽritab Tyler enda tõelist isksust leida. Albumi viimases loos tuleb välja, et Dr. TC on lihtsalt Tyleri ettekujutus ja mõttemaailm. Erilise kuulsuse saavutas ta oma muusikavideoga “Yonkers”, mis oligi avapauk tema albumile “Goblin”.

 

Kolmanda albumiga “Wolf”, mis ilmus aastal 2013, unustab Tyler oma vägivaldse lĂĽĂĽrika, sest see ei huvita teda enam, teda huvitab hoopis “imelik hippie muusika inimeste jaoks, kes narkootikume kasutavad”. Tyler ise väidab, et ta ei suuda kirjutada lugusid enam samadel teemadel, sest nĂĽĂĽdseks on tal raha – ta võib sellega veidi uhkustuda. Okonma ise ĂĽtles, et ei ole võimalik praegu, kui tal on raha, kirjutada asjadest, mis olid siis kui mul raha ei olnud.

 

2015 ilmus tema neljas stuudioalbum “Cherry Bomb”. Tyler väidab, et sai oma inspiratsiooni Stevie Wonderilt. Albumis käsitleb ta erinevaid sotsiaalseid probleeme. Puudutatakse nii tänavakuritegevust, räpparite ĂĽlepaisatust. Tema eesmärgiks on pakkuda kõneainet mitte ainult mustanahaliste rassile, vaid inimkonnale tervikuna.

 

Järgmisena ilmus 2017. aastal album “Flower Boy”, mille ideeks on erinevalt eelmisest albumist väljendada igat tunnet ja emotsiooni, mida Tyler tunneb. Album on väga looduseteemaline ning inspiratsiooni sai ta Max Martinilt, Pharrell Williamsilt ja Justin Timberlakelt. See album on ka minu lemmik nende kuue seast, minu jaoks on see perfektselt ĂĽles ehitatud, laulud teevad kokku terviku ning pole ĂĽhtegi laulu, mille kuulamisel vajutad telefonil nuppu “skip”.

 

Kõige uuem Tyleri album “Igor” ilmus 2019. aasta mais. Album keskendub Tyleri armusuhetele. Paljude arvates on Tyler homoseksuaalne, kuid ta ise pole seda kinnitanud, sest tema puhul ei tea kunagi, kas ta teeb laulusõnadega nalja, mõtleb välja või pärinevad need tõsielul. Album jaguneb kolmeks osaks armumine, armukese tähelepanu saamine ja unustamine/haiget saamine. Väga palju on kahes viimases albumis rõhku pandud meloodiatele, mis on detailideni perfektsed, sest Tyler peab ennast ise perfektsionistiks – see väljendub ka tema loomingus.

 

Kirjutas Eric

Kommenteerimine on keelatud.