S10 x Tussuvagun. Ühed parimad räpparid räpiskeenel, kes ei saa oma potentsiaali täielikult ära kasutada

Meie klassi kuulsatel räpparitel Stenil(S10) ja Stefanil(Tussuvagun) tuli mõte teha kunsti lõputööks laul koos muusikavideoga. Poisid ei võtnud asja tõsiselt. Sten mõtles oma sõnad välja 15 minutiga, kuna pidi jõudma oma osa ära lindistama ja veel bussile jõudma. Stefan ei näinud ka erilist põhjust pingutada ja mõtles sama päeva lõpuks oma osa valmis. Laulu nimeks pandi ka ,,Klounindus”, mis näitas ära, et asi oli mõeldud täieliku naljana. Tänaseks on sellel laulul kogunenud 132 000 kuulamist!!! Mitte keegi ei osanud seda ette näha.

Peale poolt aastat räppareid one hit wonder-iks kutsumast, otsustasid räpparid, et teevad valmis ka teise laulu. See kord võeti asja natukene tõsisemalt. Laulu nimeks pandi ,,Satsindus”. Tänaseks on laulule kogunenud 129 000 kuulamist soundcloudis. Need numbrid on vägagi hämmastavad. Kahe lauluga on neid kokku kuulatud kokku 261 000. Toon nüüd võrdluseks allpool teiste kuulsate räpparite kahe esimese laulu kuulamised soundcloudi platvormil.

Nublu ,,tydrukud” 113 000 ja ,,puhkus,, 95 100 kuulamist. Kokku 208 100 kuulamist.

Pluuto ,,Su naine mu kaelas” 9000 ja ,,Endale” 10 500 kuulamist. Kokku 19 500 kuulamist.

Sipelga 14 ,,ma laadisin lolli peaga enda nuded netti üles” 29 000 ja ,,Koerafilter” 38 000 kuulamist. Kokku 64 000 kuulamist.

Clicherik ,,Raha räägib” 29 100 kuulamist ja ,,Drift Mania” 35 000. Kokku 64 100 kuulamist.

Mäx ,,Air force 1” 9600 kuulamist ja ,,Üksik kosmonaut” 97 000 kuulamist. Kokku 106 600 kuulamist.

Kõik need uued noored artistid on andnud tänaseks loendamatult palju live esitlusi. Tänaseks on kõik artistid nii kuulsad, et peaaegu alati müüakse ka kõik piletid välja ja peokoht on inimesi täis. Nende kõikide laule võib ka vahel kuulda autoga sõites Skyplusist või Raadio 2-st. 

Ometigi, mitte ÜHELGI neist kuulsatest räpparitest ei ole olnud esimese kahe lauluga suuremat edu kui S10-l ja Tussuvagunil. Nende krõbe ja mahlane lüürika on toonud neile suure arvu kuulajaid. Nad on andnud ka mõningaid live esitlusi, millega on saanud endale taskuraha teenida.

Siin tekib küsimus, miks neil on nii vähe laule? Mul on selle küsimuse vastamiseks paar teooriat. Esiteks on räpparitel kindel põhimõte, et kvaliteet > kvantiteet. Nad ei taha enam kiirustada ja tahavad, et kõik oleks läbi mõeldud enne kui laul üles läheb.

Teiseks tunnevad nad pinget, et peavad tegema väga hea laulu. Mina sellega ei nõustu väga. Sest nagu numbrid näitavad, on nad geeniused ja suudavad mõelda väga häid sõnu, mis nii mõnegi muhelema paneb. Nad peaks endasse rohkem uskuma ja mitte kõhklema, vaid tegelema.

Kolmandaks ning kõige suuremaks põhjuseks on kool. Mõlemad tahavad endale väga head haridust ning selle tõttu annavad ka endast maksimumi. Kool võtab ära väga suure osa vabast ajast, kuna kodutöid on tohutult palju. Pidev numbritele ja valemitele mõtlemine samuti hävitab loomingulist mõtlemist. Eliitkoolis on väga raske läbi lüüa mingi teise hobiga, kuna aega, et tõsiselt tegeleda oma hobiga, on väga raske leida.

Võib öelda, et S10 ja Tussuvagun on vägagi talendikad ja osavad räpparid. Kahjuks on neil vaba aega väga raske leida ja meistriteoseid raske luua. Loodame sügavalt, et meie klassi staarid leiavad millalgi hetke, et järgmine bänger valmis luua.

Kirjutas Mengel

S10 ja Tussuvagun esinemas

Kommenteerimine on keelatud.