IT loeng neiudele

Meie klassi tüdrukuid külastas täna ühe kehalise asemel kolm IT-sektoris töötavat noort naist. Ulla, Iida ja Anna, kõik kolm on lõpetanud Reaali gümnaasiumi: kaks 128. ja üks 127. lennu. Nad tulid meile rääkima, et innustada noori neiusid valima eriala IT-sektoris. Nimelt viimase 30 aasta jooksul on naiste osakaal IT-valdkondades kahanenud 25%, vaatamata tehnoloogia valdkondade populaarsuse kasvule. Nad tutvustasid meile oma isiklikku teekonda informaarikasse. Ühelgi kolmest ei olnud keskkooli lõpetades plaani töötada infotehnoloogiaga. Nad andsid meile edasi kolm peamist mõtet: on okei, kui me veel ei tea mida tulevikus teha tahame; IT-valdkond on meile kättesaadavam, kui tundub; meil pole eelnevalt vaja suurepäraseid erialateadmisi vaid pigem uuenduslikku lähenemist ja loogilist mõtlemist.
Nad pakkusid meile mentorlusprogrammi SheRockets, kuhu 6 tüdrukut kiiruga end regristreerisid.
Kokkuvõttes võib öelda, et meie klassi tüdrukud said hulganisti inspiratsiooni ning tärkas huvi uute erialade vastu.

Aitäh Ulla, Anna ja Iida!

Kirjutas: Anni

Kommenteerimine on keelatud.