Aktus 1. septembril

Gümnaasium algas meil laupäeval, 1. septembril. Vaatamata tuulele ja vihmale jõudsid kõik 38 õpilast kooli. Kell 9.00-9.30 saime Reaali Poisi juures pähe koolimütsid, mida jagasid klassijuhatajad, teekond koolist monumendi juurde ja tagasi kulges traditsiooniliselt pudireas. Mütsid käes, algas klassijuhatajatund, mis kestis aktuse alguseni. Kella 10.00-ks olime staadionil valmis ning avaaktus võis alata lippude heiskamise ja hümni laulmisega. Sõna sai direktor Ene Saar, kelle kõne rääkis möödunud suvest ning algavast kooliaastast. Kõne lõpetas traditsiooniline Tallinna Reaalkooli hoone kirjeldus. Seismisest juba väsinuna suundusime tagasi klassijuhatajatundi. Õpetaja tutvustas meile eesoleva kooliaasta rõõme ja raskusi. Hiljem liitusid meiega ka paralleelklasside õpilased, kellega koos kuulasime Martin Saare esitlust keemia ajaloost ning bioloogiaõpetaja Kersti Veskimetsa sünapside esitlust. Esitluste ajal käisid oma uut kooli avastamas ka 1. klassi lapsed. Laupäev koolis lõppes kella 12.30 paiku ning kokkuvõttes oli üritus väga pull.

 

kirjutas Karl Tani

Kommenteerimine on keelatud.