LINNUD

   Lindude ränne on alanud ja kui sa lähed maale võid näha palju lindude parvi kogunemas või juba rändamas. Põhilised linnud on praegu sookured, pardid, haned ja lagled, muidugi paljud väiksemad linnud ka. Kõige tavalisem part on sinikaelpart, teda võib näha merelahtedes, järvedel, jõgedel ja tiikidel. Isastel on keha hall ja pea roheline, emastel ja noorlindudel on keha ja pea pruunikad. Lagledest tavalisem on valgepõsklagle, teda võib näha suurtes parvedes põldudel ja lennul vahel ka hallhanedega koos.
Eelmise nädalavahetuse veetsin Võõpsus, Setomaal ja vaatlesime koos sõbra Robertiga läbirändajaid veelinde. Harjutasime ka linnuvõrgu tegemist. Linnuvõrke tehakse, et linde püüda ja neid rõngastada.
Suvel käisin Vaibla linnujaamas kaks korda ja tegin oma esimese rõngastamise. Õhtul tuli võrku umbes 200 suitsupääsukest ja 4 kaldapääsukest, hommikul oli lisaks roolindudele 2 jäälindu, 2 käblikut ja pöialpoiss. 

Käblik

Jäälind

Kui hommikul minna võrke vaatama on seal väga ilus loodus ja palju linnulaulu. Vaibla linnujaam asub Võrtsjärve ääres ja see oli minu suve parim elamus.
-kirjutas Theodor

Lisa kommentaar