Theodori linnulood #7

Ma käisin üks päev loodusringis kus läksime parki linde vaatlema. Parki minnes nägime kolme hallvarest kraaksumas ja kahte hõbekajakat lendamas. Hõbekajakas on linnades kõige tavalisemad kajakad, kuid nad on väga sarnased kalakajakatele. Hõbekajakaid eristab kalakajakatest nende nokal olev punane täpp mida kalakajakatel ei ole.

Kui parki jõudsime kuulsime kohe sinitihast, koduvarblaseid ja rasvatihaseid. Sinitihastel on selline peenike piiksumine lauluks ja koduvarblastel on säutsumine lauluks. Rasvatihastel on üldse 150 erinevat häälitsust.

Veel nägime kohe kuidas porr lendas ühele puule ja ronis nagu hiir puud mööda üles. Porr on muidu hele pruun valge kõhuga ja valgete tähnidega ning veidi kõvera nokaga.

Peale seda nägime suurt hulka koduvarblaseid põõsa peal askeldamas ja toitu otsimas. Koduvarblased on väga sarnased põldvarblastele, kuid väiksemad ning isased on halli pealaega ja emased pruunika pealaega. Põldvarblastel on aga valged põselaigud ja tume pruun pealagi nii emastel kui ka isastel lindudel. Siis tegime võistluse kes näeb kümne minutiga kõige rohkem linde ja mina võitsin, sest ma nägin 75 lindu. Need olid sinitihane, puukoristaja, rasvatihased, koduvarblased, musträstad, kodutuvi ehk kaljutuvi, hallvares ja hõbekajakas. Puukoristaja on ülalt hall ning valge kõht ja kurgualune. Veel on tal must silma triip ja oranžikas päranipuala.

Lisa kommentaar