Päev metsas

Ma käisin täna metsas ning nägin seal palju huvitavaid jälgi, magamiskohti ja taimi. Nüüd räägin teile sellest lähemalt. Ma nägin eostaimi nimega sammal ja sõnajalg. All olevatel piltidel on näha nende taimede eoseid.

Sõnajala eosed on need tumedad täpikesed sõnajala lehe alumisel küljel. Tegelikult koosneb üks sõnajala eose täpike väga paljudest eosetest. Sambla eosed paiknevad sambla tuttide peal olevates pisikestes kõrte moodi moodustistes.

Samuti nägin metsas palju loomade jälgi. Nüüd räägin ühe loo. Meie metsas on olnud juba ammu ühe looma urg, aga me ei ole aru saanud mis loom seal elab. Oleme arvanud ,et see on kas rebane või kährik. Kuid me eksisime täielikult. Nägime ,et urus elav loom oli oma pesa puhastanud ja toonud välja heina. Siis leidsime põllu pealt jälje. Jäljel oli viis varvast ( pildi jäljest leiad alt poolt ) ja küünised. Saatsime pildi jäljest ühele oma sõbrale kes tegeleb palju loomade ja nende jälgedega. Ta ütles ,et see on hoopis mägra jälg.

Ülemisel pildil on näidatud mägra käpa jälg põllul ja alumisel pildil on näha mägra uru ülemine korrus. Kui tahate teada mida ma mõtlen ülemise korruse all siis ütlen teile seda ,et mägra uru pealmise osa all on veel palju ruume ja kambreid. Siin on mõned näited : toidukamber ,magamiskamber ja käimla.

Veel elab meie metsas orav ja rähn. Nägin ühe kuuse all tühjaks söödud käbisid ja mu mõte liikus kohe rähni ja orava peale. Käbi jääkide järgi sain ikkagi aru et tegu oli orava tööga. Kui te küsite miks mu valiku varijantides oli rähn siis siin on teie küsimusele vastus. Ka rähnid söövad meelsasti käbi seemneid. Nad purustavad käbi seemneid nii et sealt tuleks seemned välja. Sellist kohta kus rähn töötab nimetatakse rähni sepikojaks.

Kui jutt juba rähnidele läks siis tahaksin jutustada veel ühe imeliku loo. Meie metsas elab üks roherähn. Ühel päeval kuulis mu ema ,et keegi koputab. Ta läks vaatama mis toimub ja nägi ,et roherähn toksib maja sisse auku. ( pärast saime teada ,et roherähn oli majale sisse puurinud kaks auku ) See tundub küll imelik ,aga on see eest täitsa tõsi.

Ka loodusnähtused on ilusad. Ma leidsin kunagi metsast ühe kivi mille peal kasvasid seened , sammal ,sinililled ,naat ja metsmaasikad. Samuti avastasin täna ühe imeilusa sammaldunud kännu. Pealt poolt vaadates nägi välja nagu oleks kännul kassi nägu peas. ( pildi kännust leiad alt poolt ).

Mul oli metsas väga lõbus ja ma loodan ,et ka teie saite midagi uut teada. Aitäh ,et lugesite minu päevast metsas.

-kirjutas Adele

Lisa kommentaar