Tere tulemast, lend 145b!

Lisas: Ôp. Kaie 10.06.2019 11:26

Teatri kĂŒlastus “KĂ”ik Ă€gedad asjad”

KĂ€isime reedel teatris vaatamas etendust nimega ,,KĂ”ik Ă€gedad asjad‘’ See etendus rÀÀgib ĂŒhest poisist, kelle ema ĂŒritab enesetappu sooritada. See poiss hakkab sellepĂ€rast ĂŒles kirjutama kĂ”iki asju, mis talle rÔÔmu pakuvad nĂ€iteks nagu: 1. JÀÀtis 2. VeesĂ”jad 3. Kui sul lubatakse pĂ€rast uneaega ĂŒleval olla ja telekat vaadata 4. Kollane vĂ€rv 5. Triibulised asjad 6. Karussellid 7. Kui inimesed kukuvad

Nii algab nimekiri, mida peategelane terve oma elu jooksul parandab ja tÀiendab nii palju, et see muutub millekski, millest ta ise keerulistel hetkedel kinni hoida saab.

See lugu on suureks saamisest ja eluga leppimisest. Ma arvan, et selle etenduse sÔnum on see, et isegi kui mÔnikord tundub sulle, et kÔik on halvasti ja pole enam mÔtet millegi eest edasi pingutada, paistab pÀeva lÔpuks ikkagi tunneli otsas valgust.

Kirjutas-Mari

Lisas: lend145b 09.05.2024 22:09

Meedia grupp “Eesti mĂ€ng”

Me kĂ€isime meedia grupiga + Sara + Valter ,,Eesti mĂ€ngu” filmimisel. Seda filmiti Telemajas. Telemajas saime me tutvuda ĂŒhe nĂ€itusega, Timmuga (see on nukk ,,Lastetoast”) ja mingi aparaadiga mis mÔÔtis sinu pikkust ja nĂ€itas ekraanil, kes on sinuga sama pikk.

Siis hakkas filmimine pihta. Meid juhendati tribĂŒĂŒnidele ilusti istuma ĂŒhe naise poolt. Saatejuht andis nĂ”uandeid millal ja kus plaksutada. Me pidime plaksutama ka siis, kui osaleja sai kĂŒsimuse valesti. Meid publikut kaamera peale nĂ€ha ei olnud. Ainult esimene klipp kohe alguses meie selgadest.PĂ€rast esimese saate filmimist tuli vĂ€ike paus. Pausi ajal saime tutvuda terevisiooni vĂ”tteplatsiga. See oli palju vĂ€iksem, kui ma ette oleks vĂ”inud oodata. Ühes otsas oli laulunurk ja ruumi keskpunktis oli kaks diivanit. Paus lĂ”ppes ja algas teise saate filmimine. Saatejuhid olid teistes riietes ja osalejad olid erinevad. Teine saade oli palju lĂŒhem ja kiirem kui esimene. Kiiresti sai see lĂ€bi.

Need saated lÀhevad eetrisse juba see suvi.

Kirjutas-Lilli

Lisas: lend145b 07.04.2024 20:33

Riigikogu kĂŒlastus

21.veebruaril kĂŒlastasime klaasiga riigikogu. Meid vĂ”ttis lahkesti vastu riigikogu liige Kalev Stoicescu. Ta tutvustas meile riigikogu hoonet ja erinevaid töö ruume. Esmalt me pidime lĂ€bima turvakontrolli ja nĂ€itama isikut tĂ”endavat dokumenti. JĂ€rgmisena suundusime riigikogu saali ,kus me vaatasime pealt riigikogu istungit. VĂ€ga pĂ”nev oli kuulata fakte riigikogu tööst ja erinevatest ĂŒlesannetest. Saime paju uusi teadmisi ja mĂ”tteid ,kuidas meie riiki juhitakse. Riigikogu kĂŒlastus oli meie klassi jaoks vĂ€ga hariv ja meeldejÀÀv. Suur tĂ€nu Kalev Stoicescule ,et ta meile nii pĂ”neva eskursiooni korraldas!

Kirjutas-Katarina

Lisas: lend145b 21.02.2024 20:28

ÕppekĂ€ik Rummu rabas

20.02 kÀisime klassiga ÔppekÀigul Rummu rabas. Kohale jÔudes oli natuke probleeme bussiga, aga saime need lahendatud. Siis tutvustas meie giid Marko meile natuke Rummu loodust ja rÀÀtsi. Me hakkasime sumpama raba poole. Kuna rÀÀtsadega kÔndimine oli meie kÔigi jaoks uus kogemus, vÔttis see natuke aega, et harjuda. Matk kestis umbes 2h ning tegime vÀikse lÔunapausi ka. KokkuvÔtes oli vÀga tore vÀljasÔit!

Lisas: lend145b 20.02.2024 19:11

KÔrvemaal suusatamine

KÀisime 13. veebruaril klassiga KÔrvemaal murdmaasuusatamas. SuusapÀev algas kell 9.30 kooli eest, kus koos A klassiga KÔrvemaale sÔitma hakkasime.
BussisÔidud lÀhevad alati kiiresti kuna kÔigil on nalajaks ja lÔbus. Kohale jÔudsime me umbes kell 10.30. MÔndadel olid oma suusad kaasas, aga enamus lÀksid kohe kui kohale jÔudsime suusarentti.
IgaĂŒks pidi sĂ”itma vĂ€hemalt 5 km, aga enamus meie klassis sĂ”idsid rohkem. SuusapĂ€eval toimus ka klasside vaheline vĂ”istlus, kus meie klassis osalesid: Emily, Stella, Anna, Oliver, Lennart ja Uku.        Meie klassil lĂ€ks sel aastal paremini kui eelmine aasta, sest saime teise koha. PĂ€rast vĂ”istlusi ja suusatamist oli kĂ”igil kĂ”ht tĂŒhi ning siis sai sĂŒĂŒa frikadelli suppi.
Majas oli ka kohvik ja sealt sai endale tagasiteeks midagi head osta.
Kell 13.00 hakkasime me tagasi kodupoole sÔitma.
VÀhemalt minul ja mu sÔpradel oli suusapÀeval naljaks ja ma arvan, et kÔikidel teistel ka.
Kirjutas: Iris

Lisas: lend145b 13.02.2024 18:50

KuutsemÀgi

07.02 lÀksime kuutsemÀele mÀesuusatama. Kell 8 startis buss ja umbes 3 h pÀrast olime kohal. Kohapealt saime varustuse ja kÔik lÀksid pÀrast oma tasemele vastavale mÀele, kes lÀks vÀiksematele, kes suurematele. Saime kÔik oma elamuse ja oli vÀga tore. LÔunat saime kell 15:00 ja lÔunaks oli friikartulid ja kotlet. Kell 16:00 startisime bussiga tagasi Tallinnasse ja kell 19:00 olime umbes tagasi. KÔigil oli meeldiv elamus ja see retk jÀÀb alati meelde!

Kirjutas-Emily

Lisas: lend145b 07.02.2024 13:35

PĂ€rnu reis

KĂ€isime klassiga 20. detsember PĂ€rnus Tervise paradiisi veekeskuses ja keeglis.

SĂ”it PĂ€rnusse kestis umbes 2h, aga kui me kohale jĂ”udsime, oli kĂ”ik seda vÀÀrt. Veekeskuses oli midagi igaĂŒhele. Kas mullivann, saunad, hĂŒppetornid vĂ”i veetorud, seal igav ei hakanud. KĂ”ik said vees supelda 3h ja siis oli aeg lĂ”unasöögiks. Saime sĂŒĂŒa kartuliputru ja lihapalle koos morsiga. PĂ€rast seda saime mĂ€ngida keeglit. KĂ”ik jagati gruppidesse ja umbes viie peale saadi rada. KĂ”igil oli lĂ”bus ja tore teistega aega veeta!

Kirjutas- Stella

Lisas: lend145b 20.12.2023 18:56

Stiilipidu

Stiilipeo alguses kogunesime kĂ”ik aulasse, kus me rivistusime pikkuse jĂ€rgi ja meid jagati rĂŒhmadesse. Me kĂ€isime mitmetes töötubades, nagu nĂ€iteks origami krabid, kahootid riikide kohta, muusika toolid, toitude maitsmine pimesi ja pĂ”genemistuba. PĂ€rast jagati auhindu parimate kostĂŒĂŒmide eest ja meie klassi Adele vĂ”itis auhinna kĂ”ige audentsema kostĂŒĂŒmi eest! PĂ€rast oli pidu lĂ€bi ja saime koju minna.

Kirjutas: Grete

Lisas: lend145b 01.12.2023 21:46

2.B klassihommik Juunior PEKilt

KĂ€isime koos junior PEKiga korraldamas enda eelmise klassijuhataja klassile halloweeni pidu. Me tegime neile 2 erinevat töötuba, ĂŒks kus tegime kartulitest templeid ja teine kus vĂ€rvisime kive. Tööd tulid vĂ€ga huvitavad ja erinevad. Kui klass guaĆĄidest puhtaks pestud, lasime muusikat ja lapsed said tantsida, sĂŒĂŒa ning valmistuda kahootiks. Kahoot oli kohati raske, aga nad said hakkama. Kahooti vĂ”itjaks osutus tĂŒdruk ja ta sai auihnnaks ĆĄokolaadi tahvli. Vahepeal kĂ€isime kĂŒsimas, mida nad tahaksid mĂ€ngida ja kĂ”ik olid Pika Nina poolt. Ma usun, et neile meeldis, sest kĂ”igil olid laiad naeratused peas ja kĂ”hud head nĂ€ksi tĂ€is:) Kirjutas: RĂŒdiger M

Lisas: lend145b 10.11.2023 18:02

Arheoloogia tund #2

Meil kĂ€is ĂŒks pĂ€ev kĂŒlas neljapĂ€eval (12.10) Paul, kes on vĂ€lja kaevamiste ĂŒle vaataja ning ta nĂ€itas ja rÀÀkis meile mida kĂ”ike on staadioniga tehtud ja mis sealt leitud on. Ta oli kaasa toonud palju erinevaid asjum, mida ei olnud rohkem vaja, nĂ€iteks rootsi piibu tĂŒkke, poti kilde jne. Ta rÀÀkis ka, et on leitud kelder ning arvatakse, et staadionil oli vanasti turu plats, mida saab kivi sillutisest mis seal oli. Nad olid kaevanud umbes 2.5 m sĂŒgavuselt. Osadel meie klassi Ă”pilastel oli ka palju kĂŒsimusi, mida kĂ”ike nad hiljem kĂŒsisid. Ma usun, et suuremale osale meie klassist meeldis see tund, kuna see oli huvitav ja Ă€ge ning sai palju asju juurde Ă”ppida. Ma isegi sain kaasa vĂ”tta ka ĂŒhe piibu tĂŒki, mille ĂŒle olen vĂ€ga Ă”nnelik.

Theodor

Lisas: lend145b 17.10.2023 19:42