Liikumisvahetunnid

13.-15. mail toimusid 5.-9. klassil liikumisvahetunnid erinevate sportlikke harjutuste ja ĂŒlesannetega. Iga pĂ€ev kĂ€isid kaks klassi esindajat, parimal juhul ĂŒks poiss ja ĂŒks tĂŒdruk, igast klassist oma oskusi nĂ€itamas erinevatel spordialadel. Loomulikult olid ka auhinnad kĂ”igile tublidele osalejatele. Meie klassist jĂ”udsid osaleme ainult tĂŒdrukud, kuid see ei takistanud meil hĂ€id kohti saavutamast.

EsmaspĂ€eval toimus esimene liikumisvahetund, mille vĂ€ljakutseks oli plangu hoidmine. Meie klassi esindasid sel pĂ€eval Mia ja Amelia. Kahjuks ei jĂ”udnud igast klassist kaks inimest kiire koolipĂ€eva tĂ”ttu kohale, kuid kokku oli vĂ”istlejaid ikkagi lausa viisteist. Raskes vƍistluses hoidsid kĂ”ik vĂ”istlejad planku vĂ€hemalt kaks minutit. Meie klassist Amelia hoidis, aga neli minutit. Mia meie klassist nĂ€itas oma oskusi nii vĂ”imsalt, et hoidis planku lausa ĂŒle kĂŒmne minuti. Mia jĂ€i esimese kuue sekka ja esimesi kohti vĂ€lja ei kuulutatudki, sest terve esi kuuik hoidis planku nii kaua, et tunnid tulid peale ja lepitit kahjuks viigiga. See pĂ€ev oli meie klassile suur vĂ”it ja ootasime jĂ€rgmisi pĂ€evi pikisilmi.

TeisipĂ€eval toimus teine liikumisvahetund, kus riputi vĂ”idu varbseinal. Sel pĂ€eval panid oma oskused proovile hoopis Elin ja Mia. Kokku kogunes sel pĂ€eval kaksteist inimest, mis oli kahjuks vĂ€hem, kui esmaspĂ€eval. Mitte vĂ€ga palju hiljem algas juba vĂ”istlus ning juba rippusid kĂ”ik varbseinal. Seekord rippusid kĂ”ik vĂ”istlejad lausa ĂŒle poole minuti enne kui esimesed hakkasid vĂ€lja kukkuma. Meie tĂŒdrukud jĂ€id Mia 7. kohale ning Elin 6. kohale. VĂ”istluse pani kinni, aga meie parallel klassist Kristofer TĂŒll, kes rippus ĂŒle kahe minuti. Meie jaoks oli jĂ€lle vĂ€lja kukkunud pĂ€ev ning jĂ€ime kĂ”ik vĂ€ga rahule nii osalejad kui ka vaatajad.

KolmapĂ€eval ehk viimasel pĂ€eval toimus kĂ”igi lemmikum vĂ”istlus LIMBO vĂ”istlus. Meie klass saatis vĂ€lja kolmapĂ€evasele vĂ”istlusele venivad Limbo professionaalid Hanna-Briti ja Mia Miriami. Nende vastasteks olid eilsest rohkem neliteist vastast, mis oli ĂŒllatavlt tore. Alguses oli vĂ”istlus kĂ”igile lihtne, kuid vĂ€ga kaua see ei kestnud ja varsti hakkasid juba inimesed vĂ€lja kukkuma. LĂ”pu poole tundusid vaatajatele limbotajate liigutused vĂ”imatud. Meie klassi tĂŒdrukud pidasid lĂ”puni vastu ja jĂ€lle juhtus selline lugu, et jĂ€i viik, sest viimast kĂ”rgust ei suutnud keegi lĂ€bi teha. LĂ”puks jĂ€i lausa ĂŒheksane viik. Seal polnud midagi imestada, sest kĂ”ik reaalikad on vĂ€ga andekad igal huvialal.

Samal nĂ€dalal jaotati laiali ka auhinnad ja kĂ”ik meie klassist osalejad tegid nii head tulemused, et said endale vĂ”istluselt lahkudes midagi pihku. Meile vĂ€ga meeldisid need vahetunnid. Ainuke kurb asi oli see, et nii paljud ei jĂ”udnudki kunagi ĂŒhelegi liikumisvahetunnile ning jĂ€rgmine aasta soovitame kĂ”igil kaasa haarata ja tulla kohale osaleja vĂ”i ergutajana.

Tekst Anita Uussalu

Pildid Anita Uussalu

Kommenteerimine on keelatud.