Loeng loomade pidamise kohta

Neljapäeval, 9. mail käis loomakaitse organisatsioonist Tartust vabatahtlik Iiris meie klassile rääkimas, kuidas loomade eest hoolitseda ja üleüldse loomade kaitsest. Loeng oli korraldatud Tallinna linna poolt, kes tahab arendada teadmisi inimeste seas loomade pidamise ja eest hoolitsemise kohta. Iiris rääkis meile väga paljudest teemadest loomadega seonduvast, kuid põhilised teemad, millest ta meile rääkis olid järgnevad: kuidas ja millist looma valida, kuidas võõra loomaga käituda, mida tehakse hulkuva loomaga, loomadega seotud seadused, looma kohtlemine, millega tegeleb loomakaitse selts, mida loomad üldse söövad, kus loomad tahavad elada ja väga palju muud põnevat. Saime palju üllatavat informatsiooni teada, mida varem ei osanud isegi unes aimata. Paljud varasemad teadmised lükkas Iiris meil hoopis ümber ning nüüd teame kindlasti palju paremini, kuidas loomadega ümber käia. Tunni lõpupoole võtsime tunni ja oma saadud teadmised kokku lühikese, kuid mahuka kahootiga ehk viktoriiniga. Me õppisime sellest lühikesest tunnist mitmeid uusi fakte ning saime ka endale Tallinna linna palvel loomakaitse seltsi poolt ilusad värvilised lipikud “Loomasõbra meelespea”, kus on kirjas veel palju ja ka juba omandatud teadmisi loomade eest hoolitsemise kohta, et see meile pikkemaks ajaks meelde jääks.

Tekst Norman Ligi

Pildid Anita Uussalu

Kommenteerimine on keelatud.