Loeng avalikust esinemisest

27. novembril kĂ€isime klassiga Tallinna Keskraamatukogus kuulamas loengut avalikust esinemisest. Meiega kaasa tuli prantsuse keele Ă”petaja Madis Olspert kuna kahjuks oli meie klassijuhataja Ege Viil haigestunud. Raamatukogu kĂŒlastus sattus vene ja inglise keele tundide ajale.  Me kogunesime klassiga fuajees ja seejĂ€rel jalutasime raamatukogusse. Kohale jĂ”udes panime riided garderoobi ning lĂ€ksime saali. Meil paluti istuda laudade taha gruppidesse. PĂ€rast natukest ootamist algas loeng, kus rÀÀgiti meile, kuidas esineda publiku ees, kuidas olla enesekindel esinedes ning mis on Ă€revuse sĂŒmptomid enne ettekannet. SeejĂ€rel saime me seda ka ise harjutada. Meile anti paber ja pidime gruppides paari minuti jooksul arutama erinevatel teemadel ning me mĂ€rkisime ka enda mĂ”tted ĂŒles. Iga grupp sai erineva teema. Teemadeks olid: PĂ€ris kuusk vs tehiskuusk, Kassid vs koerad, AI kasutamine kodutöödes ja kooli vormi kandmine vĂ”i mitte. Minu laudkond sai AI kasutamise ning mĂ”tlesime palju huvitavaid plusse ja miinuseid, selle teema kohta. Hiljem pidi igast tiimist ĂŒks liige tutvustama erinevaid mĂ”tteid ning see ĂŒlesanne harjutaski meie enesekindlust. See oli vĂ€ga pĂ”nev, sest kĂ”ikidel olid vĂ€ga erinevad, kuid huvitavad mĂ”tted. Loeng oligi lĂ€bi saanud, kuid mitte veel meie koolipĂ€ev, seega suundusime tagasi kooli. Otseloomulikult pidasime tee peal maha ka vĂ€ikese lumesĂ”ja.

Tekst Hanna-Britt Laukse

Pildid Anita Uussalu

Kommenteerimine on keelatud.