Kodanikupäev

Kodanikupäev on tähtpäev Eesti Vabariigis, mida tähistatakse igal 26. novembril ja mis on ellu kutsutud teadvustamaks kodanikustaatust. Kodanikupäeva tähistatakse alates 1998. aastast. Kodanikupäevaks valiti 26. november seetõttu, et 26. novembril 1918 andis Maanõukogu välja määruse Eesti kodakondsuse kohta. Reaalkoolis pandi sel päeval õpilased proovile põnevate, kuid pead murdvate viktoriinidega igale vanuse astmele. Viktoriinis sai osaleda igast klassist 4-5 liikmeline võistkond. Viktoriini küsimuste teemad olid nii Eesti Vabariigi presidendid, Eesti rahatähed läbi aegade kui ka 2023. aasta kodanik ja viktoriine viisid läbi vanemate klasside õpilaste. Nad parandasid vastuseid, esitlesid küsimusi ning ergutasid meid lõpuni. Meie klassil läks viktoriinil väga hästi, sest poolajal olime taganud koostööga esimese koha, aga lõpetasime teisena 4-6 klassid arvestuses rõõmsa tujuga.

Tekst Anita Uussalu

Pilt Anita Uussalu

Kommenteerimine on keelatud.