Tagasivaade vaba loomingu kursusele ehk aitäh, Maarja! vol2

Juliana enda töödest: Teostest võib rääkida pikalt ning kõigi tööde seas leidub palju mõtteid ning emotsioone. Minu töödes on näiteks valdavaks erinevad surmaga seotud teemad (kõigil pole teemad nii mornid). Ainuke töö, milles silmnähtav depressiivne alatoon puudub, on mu lilla fluoriidi värvitoonides maastikumaal, mis on ka üks mu isiklikke lemmikuid (kuigi see on maastikumaal, millel puudub igasugune sügavam mõte – see on lihtsalt natuke lilla pilt loodusest). Oluline on kõikide tööde puhul protsess ning selle protsessi tegi eriliseks see, et olin ümbritsetud inimestega, kes huvitusid kunstist, selle loomise protsessist ning lõid kunstiklassi meeldiva atmosfääri kreatiivsuse väljendamiseks.

Astra enda töödest: Ühe teose peal oli algselt kujutatud metsamaali. Kuna aga maalimisega mul väga suurt kogemust enne ei olnud, siis ei jäänud ma oma tööga sugugi rahule ja otsustasin näitust üles seades, et panen selle üles hoopis teistpidi. Varasemalt olin maalile pealkirjaks pannud ,,Puu taga on teine puu“ ning avastasin, et see pealkiri sobis ka uuele tööle ideaalselt. See kirjeldab hästi ka mu teisi töid. Kuna läksin kursusele ilma igasuguse kunstitaustata, panin rohkem rõhku kunstiteoste mõttele kui teostusele endale.

Päikseline teos oli meie kursuse esimene. Head ideed ei olnud, tegin lihtsalt seda, mis esimesena pähe torkas, ja lõpptulemusega jäin üpriski rahule. Teose pealkiri on ,,Sajajalgsed on veel jäänud”. Minu nägemuse kohaselt on pildi peal kujutatud sajajalgset, keda meie, inimesed, vaatame alt poolt (mulla alt), justkui läbi klaasi. Maailm on otsa lõppenud, inimesed samuti ning ainult sajajalgsed on veel jäänud ja taevas on kaks päikest. Või siis on see taevast kukkuv sajajalgne võilillede taustal, kes teab.

Meie kursuse viimane teos oli abstraktne maal lõuendil, mis valmis koos modelleerimispasta ja akrüülvärvidega. Proovisin teha sellist maali, kus mingeid äratuntavaid kujundeid pole, kuid värvides avastasin sealt ühe pääsukese ning tundus loogiline panna maalile pealkirjaks ,,Määrdunud jaanalind“.

Kommenteerimine on keelatud.