Tagasivaade vaba loomingu kursusele ehk aitäh, Maarja! vol3

Terke näitusest ja enda töödest: Vaba loomingu kursuse näituse avamisele pani alguse Siret Siim 135.c klassist. Ta esitas performance’it nimega „Rondo üheksale ebavõrdsusele”. Kasutusel olid, nagu ka teose nimest arvata võis, üheksa esemete paari – mänguasjad, raamatud, ehted, riided, huulepulk ja mutrivõti, toit, must ja valge, elu ja surm, õpikud. Iga paar sümboliseeris maailmas olevat ebavõrdsust. Siret valis iga kord “privilegeerituma” eseme igast paarist, näiteks valge musta asemel ja mutrivõtme ehk mehe huulepulga ehk naise asemel. Kuid viskas n-ö parema asja hiljem prügikasti, sümboliseerimaks seda, kuidas inimesed tihtipeale ei hinda seda, mis neile antud on.

Kursus arendas mind kindlasti väga palju ning enamik tööülesandeid olid mu lemmikud. Üks südamelähedasemaid oli loodusmaastiku maalimine. Seda sellepärast, et polnud varem midagi sellist teinud. Maalisin elus esimest korda ning see oli väga huvitav. Mul läks töö küll mitu korda aia taha, aga panin kihte aina juurde ning lõpuks tegi see mu töö isegi paremaks. Ma panin sellele nimeks “Rebane metsas”, sest pildil on meie klassi Hugo keskmist sõrme näitamas. Maalitöö muutus tegelikult vist mu lemmikuks siis, kui nägin tema suurt naeratust ja rõõmu, kui ta nägi, et olin temast pildi teinud. Polnud talle sellest siiski ju midagi ennist rääkinud.

Avamise tegid ka väga armsaks meie klassi poisid, kes tõid igale vaba loomingu kursuse lõpetanud klassiõele roosi. 🙂

Kätriin näitusest ja enda töödest: Mina panin näitusele üles kuus vaba loomingu kursuse raames tehtud tööd: ,,Päikese mäng Kadriorus”, ,,Kas see ongi fantaasia?”, ,,Pilgutus”, ,,Minu esimene miljon”, ,,Möll” ja ,,Ufo”. Lisaks panin näitusele üles kunstiajaloo kursuse lõputöö nimega ,,Van Gogh x 7”. Enne, kui kõik töid vaatama tulid, valmistasime ka kõik näituseks ette: kutsed, söögipoolis, jook jm.

,,Päikese mäng Kadriorus” oli minu esimene töö. Olen harjunud maalima õlivärvidega, seega akrüül polnud minu väga suur sõber. Töö lõpus oli mul sellest juba suhteliselt kopp ees. Minu lemmiktöö oli tõenäoliselt ,,Kas see ongi fantaasia?”: ma polnud varem nii põhjalikult värvipliiatsitega joonistanud ja sürrealistlik aspekt meeldis mulle väga, saime end kujutada täpselt nii, nagu tahtsime. Mulle tundub, et valdavalt sisaldasid meie tööd suures osas fantaasiat, mis mulle väga meeldis. ,,Minu esimene miljon” sai oma nime selle järgi, et see töö müüakse kunagi peale minu aega maha miljoni eest. Enim aegavõttev ja kõige lemmikum on aga ,,Van Gogh x 7”, milles kombineerisin 7 van Goghi maali elemendid üheks õlimaaliks.

Kommenteerimine on keelatud.