Tagasivaade vaba loomingu kursusele ehk aitäh, Maarja! vol4

Tobias valikkursusest ja enda töödest: Mina liitusin kursusega eelkõige sellepärast, et teadliku õpetaja pilgu all erinevate tehnikatega tutvust teha. Nii sain endale kõige sobivama leida, millega on kaasas ka tundidest saadud kasulikud juhtnöörid ja teadmised, et iseseisvalt edasi katsetada. Kõige eksootilisem osa kursusest oli ilmselgelt oma näituse korraldamine Kullo Lastegaleriis. Tegu oli ainulaadse ja piduliku kogemusega, mis juba üksinda on väärt kursusest osavõtmist ning motiveerib ka kõikide teoste loomisel rohkem pingutama.

Oma töödest olen ma kõige rohkem rahul abstraktse maaliga ,,Suvepäev”, mille tegemiseks kasutasime modelleerimispastat ja akrüülvärve. Peale selle, et tegu oli kursuse viimase tööga, paistis see ka välja oma vabaduse poolest. Ei pidanud muretsema selle üle, kas puu või maapind on piisavalt hästi maalitud, vaid sai oma ideed väiksema pingutusega otse lõuendile kanda, mis aitas unustada, et selle tegemiseks oli piiratud aeg. Suurimaks edasiminekuks kursuse jooksul loen enesekindluse kasvu. Teiste tööde nägemine oma teose loomise ajal muudab enese kritiseerimise väga lihtsaks. Sellest tuleks aga kaasa võtta hoopis seda, kuidas saaks oma tehnikat või lähenemist muuta, et siiski ise oma teose üle tõeliselt uhke olla. Tähtsaim on oma oskuste pidev täiendamine.

Kirke valikkursusest ja enda töödest: Kõige tugevam side on mul oma kuntsiajaloo kursuse raames valminud lõputööga (täiendustega teetööde liiklusmärk), mis samuti näitusel üleval oli. See oli nii emotsiooni pealt valminud ja mulle meeldis ka see lugu, mille ma sinna taha välja mõtlesin. Kui peaksin valima oma lemmiku töö, mis valmis valikkursuse raames, siis selleks oleks metsamaal. Pühendasime sellele kõige rohkem aega ning jäin ka lõpptulemusega väga rahule. Samuti lisas isikupära see, et foto, mille järgi maalisin, oli samuti minu tehtud. Nimelt kujutas see endast üht sügisest Kadrioru pargi tagumist nurka. Mu tuttav ütles, et mu teos on väga müstilise ja isikupärase vibe’iga. Meeldiv kompliment! Veel oli äge, et saime KUMUs graafikat proovida. Tegin järele suurmehe Wiiralti teost, mida täiendasin pisut ning mille lõpptulemusega väga rahule jäin! Tegime veel palju ägedaid töid, kuid ülalnimetatud jäid mulle kõige eredamalt meelde.

Igatahes soovitan soojalt kõigile seda kursust valida, kuid peab olema kiire, sest kohad lähevad ruttu. Ka mina sain kursusele vaid tänu sellele, et õp Maarjale paluva meili kirjutasin ja ütlesin, et jäin hiljaks, aga niiiiiii väga tahan. Ja saingi! Aitäh, Maarja ja teised kunstnikud, oli tore! Loodetavasti saame ka oma tööd millalgi Kullost kätte…

Kommenteerimine on keelatud.