Tagasivaade vaba loomingu kursusele ehk aitäh, Maarja! vol1

Doris V kunstist ja enda töödest: Kunst on elu avaldumise üks vorme. See on sama reaalne, kui munakividest jalakäijatee Tallinna vanalinnas või õhtupäikese viimne kuma Lõuna-Eesti künkliku maastiku taustal. Nagu pole olemas halba ja head päikest (see on kogu aeg üks), ei tohiks ka olla halba ja head kunsti. On vaid ühe inimese mina teisendus erinevates vormides mõjutatuna erinevatest tunnetest ja emotsioonidest. KUNST ON KUNSTIS KUNSTI NÄHA!

See tõde ühendab omavahel kõiki minu pealtnäha väga erinevaid kunstitöid. Iga kunstitöö taga seisab minu tolle hetke ,,praegune” emotsioon. Viha, ahastus, rahu, nauding, ärritus, armastus – emotsioonidepalett on igatahes värvikirev. Kuigi enamus minu töid on üsnagi ühiskonnakriitilised, tahaksin ma, et inimesed püüaksid neis eelkõige märgata seda, mida üks või teine teos konkreetselt vaataja sisemusest tagasi peegeldab, sest kunst on vaatleja sisemine peegeldus läbi tema enda silmade. Looriga naine, maskid ning ka ürgne mets ei sisalda endas ainult üht mõtet – vaata lähemalt ja sa näed, et igal teosel, mis on valminud täielikus kohaloluseisundis, on sulle midagi näidata. Ära ainult imesta, kui kõrval seisvale sõbrale need kaks musta täppi lehe paremas servas hiljem midagi ei ütle, temal on oma tõde.

Kommenteerimine on keelatud.