Natuke meie uuest presidendist

Idee kandideerida meie õpilasesinduse presidendiks tekkis mul veel enne 11. klassi lõppu. Tundsin juba siis, et ürituste korraldamine, inimestega tegelemine ja koolielus aktiivne olemine sobivad mulle väga hästi ning REKi presidendi ametikoht võimaldab seda veel efektiivsemalt teha kui enne.

Natukene sellest presidendiks saamise protsessist… Septembris võtsin asja tõsiselt käsile, osalesin REKi töös vabakuulajana, korraldasin õpetajate päeva, retsinädalat. Natukene oli aktiivselt kooliellu panustamisel ka tagamõte – eesmärk oli võimalikult paljude rebaste ja 11ndikega sõbruneda. Suhtlesin gümnaasiumikaaslastega, et teada saada, mis on suurimad valukohad koolis jne.

Töötasin välja realistliku ja õpilaste elu jaoks olulise valimisplatvormi ja õppisin seda kaitsma.

Lõpuks oli kauaoodatud valimisnädal ukse ees, Kaarli abiga valmisid lõbusad plakatid. Esmaspäeva hommikul sai need koolimaja peale kleebitud.

Nädala jooksul said kandidaadid ennast aulas tutvustada ja pidada maha pika debati ja osaleda küsimuste ringis. Oli hea kogemus, avalik kõnelemine on alati paras pähkel, aga tundes ennast inimeste ees hästi, ei tunne kunagi ohtu, et see halvasti peaks minema.

Neljapäeval vastu reedet mina und ei saanud, närv oli must ja pinge laes.

Pärast 7. tundi tulid tulemused. Sel õppeaastal töötab REK minu juhtimise all, selleks andis mulle volituse 167 õpilast, moodustades 57,6% valinute arvust.

Töökas aasta on juba alanud, kergemaks ei lähe, põnevamaks aga küll!

 

Teie president

Gregor Pihlak

Kommenteerimine on keelatud.