Seletuskirjade päev

Reedel, 4. oktoobril tähistati Tallinna Reaalkoolis õpetajate päeva, mis tekitas ilmselt nii igas õpetajas kui abituriendis elevust. Õpetajad said lõpuks ometi enam-vähem vaba päeva, mida nauditi abiturientide küpsetisi nosides, ning 12. klassi õpilastel oli võimalus proovida õpetajaametit.

Mina andsin Ceitliniga 6. tunni ajal käsitööd 6.b klassile ning 7. tunni ajal 10.c klassile eesti keelt (Hanna oli siis ka, 12.a), ent oli ka neid klassi-/lennukaaslasi, kes tegelesid raske tööga juba varasematest hommikutundidest saati, näiteks austatud direktor Ene Saar (Margareta) ja õppealajuhatajad Martin Saar ja Madis Somelar (Kristjan ja Gregor). Lisaks olid Terke ja Kirke kooliõed, kelle Skittleseid täis tabletipurgid ravisid kõik terveks.

Kuuendikest käsitöölised olid oma kudumisega nii ametis, et meist eriti välja ei tehtud, vahel käidi küll abi küsimas, kuid neid aidata me eriti ei osanud (vabandame, õpetaja Egle, viga pole teis, vaid meis). Kümnendikega sai see-eest palju tehtud – kõigepealt tegime Kahooti (milles osales ka lugupeetud keka õpetaja Erik Mäe (Emma, 12.c), et testida nende teadmisi nii keele kui „Rannamaja“ kohta. Tuli välja, et Erik teeb tuule alla vähemalt pooltele rebastele. Peale seda rääkisime pool lugu eesti keele sünnist (väsimus tuli hiljem peale), korjasime telefone ära ja panime õpilasi tagatoengut tegema (kes teab, see teab!). Tund lõppes kümnendike aplausiga, seega saime tööga hästi hakkama vist?

Paar vahetundi korraldati ka POtsa tantse ning päeva lõpus kogunes osa abituriente lugema õpilaste seletuskirju, mille arv küündis vist vähemalt 100ni. Päev oli lõbus, ent väsitav.

Respekt õpetajatele, et nad meid iga päev välja kannatavad!!

Autor: Kristin

Kommenteerimine on keelatud.