See imeline nädal jumalate pilgu läbi

Retsinädal! RetsiNÄDAL! RETSINÄDAL!!!!!!!! Ma olin elevil, eks me kõik. 10. klass oli kaks aastat tagasi ning oi, kuidas seda kogemust igatsesime. Uued toredad inimesed, natukene lõbu ja särtsu muidu rutiinsesse kooliperioodi ning teiste “kiusamine” 😀 Nädala korraldamine tekitas algselt palju kära, aga eks see ongi osa orgunnimisest. Mitte kunagi ei saa kõik kõigega rahul olla. Seega panime juba kevadel lennusiseselt kokku ühe satsi, kes kõik üritused, kohtumised, raha korjamised ja planeerimised enda peale võttis. Retsinädalale pani alguse (minu arvates vähemalt) rebaste pildistamine. Saatsime Kaarli ja Vahtra rebsude klassidesse natukene pulli tegema ja neid hirmutama. Marsiti kahekesi klassi sisse, kurjad näod ees, ja hakati õpilasi nelja kaupa klassist välja kolmandale korrusele saatma. Mõni sai kohe algul aru, et tegu on naljaga, kuid mõnel teisel jooksid küll hirmujudinad üle selja. Kolmapäeval panime üles teise korruse seinale rebaste pildid. Iga grupp otsustas individuaalselt, kas tahavad, et nende grupi liikmed avalikustatakse kolmapäeval või juba varem ning kuidas. 13.-14. september korraldasid grupid tutvumispeod nii, kuidas soovisid. 135. lennu korraldatud retsinädalal oli üldtemaatikaks telesaated ja kokku oli 12 gruppi: Nunnad, Teletupsud, Kreisiraadio, Modellid, Kardashianid, Simpsonid, Money Heist, South Park, Breaking Bad, Doctor Who, Selgeltnägijate tuleproov ja Buratino.

Esmaspäev: Möll algas. Hommik oli oi, kui palju elevust täis. Jumalad (või siis juhtkonnale meelepärasemalt hundid) olid kõik valmis uute gümnasistidega vingerpusse mängima. Vahetundide ajal toimusid dance battle’id. Nicolase juhendamise all sai antud ka retsivanne. 135. lennu ikooniline “Üks kõikide, üks kõikide” jäi 137. lennul küll kordamata, aga ehk oligi see hea. Tantsuvõistluste keskel toimus ka palju-palju paremini kavandatud flashmobi tants. Koolipäeva lõpetas staadionimäng, mis kujutas endast ette erinevaid teatevõistlusi: pulga ümber keerutamine, pastaka pudelisse saamine, apple bobbing jne. Mõni grupp tegutses veel hiljem õhtulgi.

Teisipäev: Möll jätkus. Hommik algas võrgutavate tantsuliigutustega – rebased ei oska tantsida. Päeva jooksul toimusid samad üritused, mis eelmiselgi. Pärast tunde toimus rebastel viktoriin, kus küsiti rebsude jumalate seikluste ja tegude kohta. Mõni rebane väljendas hiljem pahameelt, umbes et: “Nõmedad küsimused: miks Realica laadi küsimusi polnud, näiteks kooli vanade õpetajate või vabadussõja kohta.” Mul on öelda vaid üht: ……………………

Kolmapäev: Koolipäev koolipäevaks, same old same old. Aga koolipäeva lõpp oli põhiline aka maastikumängud! Nii selle korraldamine kui ka punktis istumine osutus üllatavalt lõbusaks. Rebased pidid puhuma kondoomid lõhki, kätekõverdusi tehes teise suust kurki sööma, kiilaspeale musi tegema ja or… taarat (!) otsima. Selle lõppedes saatsid osa gruppe oma rebased vanalinna tänavatele kerjama. Kõik seda ei teinud, aga see oli täiesti arusaadav. Tegelikult on ikka suhteliselt ebameeldiv tänaval niisama lällata ja turistidelt paar närust eurot anuda. Kuid mu enda põhimõtteks jäi, et kui pidin piineldes hakkama saama mina, saavad ka nemad. Legendaarne retsinädala kolmapäev vastas ootustele ja uni ei kuulunud tol õhtul meie sõnavarasse, kui just et mitte tõdeda, et uni on nõrkadele.

Neljapäev: Oli raske. Punkt.

Reede: Raju reede jnejne. Rebaste pikk treenimine flashmobiks oli lõpuks kõike seda väärt. Tormasime pärast tunde Viru keskusesse. Kuna meid oli sinna ikka väga palju kogunenud ja rebased äratasid oma kostüümidega ikka väga palju tähelepanu, kästi paljudel poodides või mujal mõnda aega ringi jalutada, et koheselt massi ei tekitaks. Enda rebsud saatsime Ilumaailma oma meiki värskendama ❤ Tantsisime 2 korda, et teine kord saaks jumalad ka kampa lüüa. Lasime oma tantsu ka filmida ning õnneks on meie rebaste tants jäädvustatud. Enda retsitantsu me keegi peast enam ei mäleta, sest selle videosalvestis kaotati ära 🙁 Õhtul kogunesid rebased koolimajja, kus leidis aset ristimine. Selle kohta ma kirjutada ei tohi! Veelgi rohkem õhtupoole oli retsipidu. Eelmise aasta retsipeole tegime ikka pika puuga ära, pole küsimustki, aga eks paarislendudel olegi viga küljes 😕

Laupäev: Noorhärra Rebase korraldusel kogunesime rebaste ja jumalatega hommikul Pirita kloostri ette, kus võtsime osa Maailmakoristuspäevast. Inimesed viskavad maha ikka väga palju prügi, olime väga pettunud 😞 Aga tänu meile sai Pirita mets ja rand puhtamaks! Retsinädal sai väga kena punkti. Tegelikult isegi mitte punkti, vaid hüüumärgi!

Retsinädal oli lihtsalt vapustav. Klassijuhataja Anu Kell võttis messengeris klassichatis kõik väga hästi kokku: “Kallis 12.b, olen teie üle väga uhke kogu rebaste nädala väärika korraldamise üle – ei mingeid pahandusi, ainult ilusad ja hästikorraldatud üritused. 137. lennul on, kellest eeskuju võtta, kuidas peab käituma üks tõeline reaalikas. Käisime Martiniga hilisõhtul veel koolimajast läbi – kõik läikis. Ja siis muidugi laupäevane väärikas finaal – ma ei saaks olla uhkem klassijuhatajana, kui ma praegu teie üle olen. […] Olen kõige uhkem klassijuhataja ja 12.b on maailma parim klass. Armastan teid!”

  1. lend – suur süda teile!

     ❤️❤️     ❤️❤️

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

     ❤️❤️❤️❤️❤️

          ❤️❤️❤️

               ❤️

Autor: Terke

Flashmob: https://www.youtube.com/watch?v=kSae7ike3uo    

Natuke meie laupäevastest tegemistest ehk aitäh, Delfi: https://m.delfi.ee/maailmakoristuspaev/article.php?id=87501695&fbclid=IwAR1gPa6nlZGy90r-UUyzZ9C80JZYqVH5jpM4D8amSQHCVzOyG0tavU4Wtn4

Pildid: Krete Roopõld, Herman Hõrrak

Kommenteerimine on keelatud.