Hilisõhtul katseid tegema!

27. septembril toimus meil koolis taas Teadlaste Öö, kus nooremad õpilased said teha palju eksperimente erinevatest valdkondadest, mida viisid läbi meie gümnasistid koos õpetajate abiga. Teadlaste Ööl oli võimalik teha katseid keemias ja füüsikas, vaadata loodust läbi mikroskoobi, tegeleda robootikaga, tutvuda algklasside leiutistega ning eraldada enda DNA-d, mis osutus laste lemmikuks õpitoaks. Avatud oli ka puhvet, kus oli võimalik juua teed ja kohvi ning mekkida gümnasistide poolt valmistatud pirukaid ja kooke.

Ise viisin läbi keemia töötuba. Keemikud olid nagu ennegi välja pannud kolm katset. Minule anti ülesandeks lastele näidata, kuidas tõestada, et lahuses on C-vitamiini. See neid tegelikult väga ei huvitanudki. Tähtis oli, et katses sai näha mulle, sademe tekkimist, värvuse muutumist ja mis peamine… nad said põletiga katseklaasi kuumutada. Minu jaoks oli see muidugi täielik kaos. Pidin jälgima, et lapsed endale alust peale ei valaks ja ennast ära ei kõrvetaks. Eriti hull oli olukord siis, kui rahvast oli palju, sest vahepeal oli laua taga viis last korraga ja kõiki pidi ohutult tegevuses hoidma. 

Kolme tunni vältel ei saanud ma oma laua tagant eemale liikuda, sest rahva tung ja huvi oli nii suur. Tihti juhendasin mitut last korraga ja pausideks aega ei olnud. Vaatamata sellele oli kogu see päev väga äge ja lastega oli vahva tegeleda. Poleks kunagi uskunud, et õpetajaamet võib nii väsitav olla :). Loodan, et ka teistes töötubades oli vähemalt sama vahva ja pisikesed õppisid nii mõndagi uut ja võibolla leidsid endale uue huviala.

Autor: Kristjan

Kommenteerimine on keelatud.