Tartusse meditsiini ja kultuuri nautima

Arvestuste nĂ€dala keskel sĂ”itsime klassiga Tartusse. Seal ootas meid Anu Kella endine Ă”pilane Rait, kes rÀÀkis lĂŒhidalt, millised nĂ€evad vĂ€lja Ă”pingud arstierialal ning kui jubedad tööd meid kirjanduse tunnis veel ees ootavad. SeejĂ€rel jagasime end kahte rĂŒhma ja suundusime laipade juurde. Viis Ă”nnelikku said omale kinda, mis tagas vĂ”imaluse kĂ€e Douglase ÔÔnde (vt pilti) panna. PĂ€eva emotsionaalseim hetk oli siis, kui Sander (majandus) ulatas oma kinda Kaarlile (medi), sellele jĂ€rgnesid soojad embused. Meelde jÀÀb ka laipade kĂ”hule suurelt kirjutatud surma-aasta. Meie poolt katsutud proua oli oma 10 aastat tudengite valitsuses olnud, aga leidus ka vĂ€rskemaid laipu.

SeejĂ€rel suundusime Ă”pitubadesse. Mul Ă”nnestus oma rĂŒhmast maha jÀÀda, aga Anu Kell pÀÀstis pĂ€eva, osaledes veregrupi mÀÀramise paaristöös. KĂ”ik laabus kenasti, kuigi vatitupsude imamisvĂ”ime oli suur ning piiritust kulus rohkem, kui Rait arvas.

Teises Ôpitoas tutvusime tablettide valmistamise pÔhitÔdedega ning kÀisime ka keldris tabletimasinat vaatamas, kusjuures selles ruumis lÔhnas ebameeldivamalt kui laipade juures.

Lisaks meditsiinile lisas Anu meie reisile natuke kultuuri. KĂ€isime skulptuurinĂ€itusel. Meile rÀÀgiti Vana-Kreeka mĂŒĂŒte ning kuigi tunneme neid juba pĂ€ris hĂ€sti, leidus ikkagi uusi asju, mida kĂ”rva taha jĂ€tta.

Saime veel hetke murul lamada ning oligi aeg lahkuda. Vaatamata kĂ”igele ei saanud unustada, et arvestuste nĂ€dal on veel tĂ€ies hoos. TagasisĂ”idul vĂ”is nĂ€ha palju ajaloohuvilisi Ă”pikuid lugemas ning teineteisele JĂŒriöö ĂŒlestĂ”usust jutustamas.

Autor: Laura Raik

Pildid: Ôp Anu Kell, Laura Raik, Sandra Tammaru, Laima Ơusta

Kommenteerimine on keelatud.