Istusime, kuulasime, saime targemaks…

3. aprillil toimus Reaalkoolis teaduspäev, millest võttis aktiivselt osa ka 10. b klass. Peale huvitavate loengute, mis panid meie gĂĽmnasiste mõtteid mõlgutama oma tuleviku plaanide ĂĽle, toimus ka aktus, kus pidas kõnet David Vseviov ning kus premeerit õpilasi (nende seas nii mõnedki 10. b klassist) edukate esinemiste eest olĂĽmpiaadidel. Päeva jooksul toimus loenguid väga erinevatest valdkondadest: räägiti, kuidas mikroplastid on potentsiaalne põhiprobleem tuleviku keskkonnas; kuidas pidada kõnet nii, et rahvas sind kuulaks ja usuks; kuidas on raud seotud neuroloogiliste haigustega; kas lĂĽhinägelikkus tänapäeval on põhjustatud eredatest ekraanidest või vähesest väljaskäimisest; kuidas inimese ruumilise keskkonna muutmine saab muuta kontrastselt inimese tervist. Kõikidele nendele põnevatele kĂĽsimustele saadi vastus loengute käigus. Peale uute huvitavate teadmiste said meie gĂĽmnasistid samas ka tõestust juba ammu teada-tuntud teadmisele – siin maailmas on nii palju, mida veel uurida, ning see kõik on meie noorte endi kätes!

Autor: Paul M. Tammiste

Kommenteerimine on keelatud.