Rebastenädal 18.-22. september

Rebastenädal kujutab endast 10. klassi vastuvõtmist gümnaasiumisse 12. klassi poolt. Eelneva nädala kolmapäeval (13.09) tuli meie füüsikatundi 3 noormeest Kättemaksukontorist, teatades, et on leidnud meie garderoobivahest keelatud aineid. Nad palusid kõigil kahe kaupa “ülekuulamisele” tulla, kus tehti meist pildid, ning jäime põnevusega ootama oma jumalate nimesid ja gruppe. 15-16. septembril toimusid tutvumisõhtud erinevates asukohtades kõikidel gruppidel individuaalselt. Esmaspäeval pidid paljud tulema kooli juba kella seitsmeks, et ette valmistada kostüümid ja välimus ning anda kätte esimesed ülesanded. See aasta oli meil 12 gruppi: Vene mütoloogia, Aafrika mütoloogia, Jaapani mütoloogia, Luikede järv, Atlantis, Aladdinid, Muumid, Põhjamaade mütoloogia, Eesti mütoloogia, Urban legends, Lumivalgeke ja Laul Haiavatast. Iga hommik (v.a teisipäev ja samuti neljapäev) toimus kooli aulas kell 7.30 flashmobi kava harjutamine ja õppimine.

Esmaspäeval toimusid esimesed dancebattle’d. Teisel vahetunnil andsime rebastevande aulas, kus 135.lend suutis kaks korda järjest valesti Reaali deviisi öelda (“Üks kõikide, üks kõikide” for life!). Peale tunde olid korraldatud mängud staadionil, kust jäi meie lennule nali ,,Ära hammusta, lihtsalt ime!” (õunade korjamise mängust). Peale pulga ümber tiirutamist toimus palju lükkamisi, kukkumisi jms.

Teisipäeval läks gümnaasium Estonia teatrisse, seetõttu ei toimunud väga rebastenädalaga seotud tegevusi, kuid peale kooli oli viktoriin, et välja selgitada, kes teab kõige rohkem Reaalkoolis toimunud “sündmuste” kohta. Poole pealt astus aulasse Veiko (tahtsime teda tõrjuda nagu Pareiko, aga ta ei lahkunud). Enne viktoriini toimus meil Zumba.

Kolmapäeval algas Jumalate sõnul tõeline rets ja koolis anti erinevaid ülesandeid. Joonas pidi juba esmaspäeval hoidma nädala lõpuni oma muna, kuid suutis selle inglise keele klassis maha visata (neljanda korruse tüdrukute tualettruumist sai vist küll paber otsa). Raske katsumus oli talle ka salli kudumine, mis kogu aeg varrastelt tahtis maha joosta. Maria pidi hoidma muna asemel viinamarja, Kaarel kandis Väikese My pilti “kõik on hästi!” ja Markus ning Oskar oma jumala pilti. Kätriin kandis kaelas silti “Hüüa “Kätriin!” ja ma teen 2 kükki!” ning õp Martin Saar ütles Sandrile, et tema nime kutsumine on juba nagu koolikiusamine. Kella kuueks pidime kogunema kooli juurde ja mängisime maastikumängu. See kujutas endast ca 10 erinevat punkti, mille läbi pidime käima ja sealseid ülesandeid täitma. Peale seda liikusid kõik oma õhtustesse paikadesse ning iga grupp saatis õhtul oma rebased vanalinna neile oma kulutatud raha tagasi kerjama. See andis väga “omapärase” kogemuse, mida tavaolukorras tegema ei läheks.

Kolmapäeval toimus õhtune sõbralik koosviibimine ja neljapäev võeti vastu Johann Ortin Õuna lameda maa teooria loenguga. Kooli valdas vaikus, rahu ja väsimus. Neljapäev oli samuti päev, kui meile väga ülesandeid jms ei antud.

Reedel oli praktiliselt iga vahetund tantsu harjutamine ja peale 8. tundi mindi Viru tänavale, kus esitati oma kaua õpitud tantsu flashmobina. Väidetavalt nägi see väga õnnetu välja, ehkki kõik rebased nii ei arvanud. Poole seitsmeks tulime tagasi kooli ristimiseks. Pole kunagi nii lähedal kooli põrandale olnud. Pidime täitma erinevaid ülesandeid ja siis suundusime aulasse ristimiseks. Veetsime üle tunni aja põlvitades ja grupp grupi haaval vandeid lugedes, rõhutades, et Reaal jääb alati paremaks TIK’ist. Peale ristimist oli kõigil oma vaba voli, mis nad edasi teevad, kuid enamik seltskonda suundus õhtuks rebastenädala ametlikule lõpetamisele, mis oli parim! Tom oli ainuke, kes pidas kinni meie Hesburgeriplaanist.

Meie jätame meelde: “Paaritud lennud jäävad alati parimaks!” 

Autor: Kätriin Ranna

Pildid: Anette Kuuseorg

Kommenteerimine on keelatud.