“Pilvede värvid”

Kooli kolmanda nädala teisel päeval (19. sept.) käisime klassiga vaatamas Reaalkooli vilistlase Rasmus Puuri ooperi „Pilvede värvid“ peaproovi. Kellelgi polnud selle vastu midagi, sest külastus võttis lõviosa päevast enda alla. Eriti tegi rõõmu see, kui õpetaja Vatsel teatas, et jätab päeva lõpust oma tunni ooperi tõttu ära. Ühtlasi oli see rebastenädala teine päev, kuid kuna teatrisse tuleb minna viisakalt, olid kostüümid tolle päeva hommikul keelatud.

Peale esimest paari tundi sammus suur osa koolist vikside ja viisakatena nagu kord ja kohus Estonia teatri suunas. Kui kõik olid riided garderoobi andnud ja oma koha üles leidnud, algas etendus. Lavastus oli üldjoontes kiiduväärne, kuid vahepeal kippus pikale venima. Eriti torkas silma libreto, mis oli humoorikas ning tabavate värssidega. Kuigi ma ise pole elanud ei Nõukogude Liidu ega ka „pööraste üheksakümnendate“ ajal, andis tükk aimu, kuidas elu tollal oli.

Autor: Nicolas Lotman

Kommenteerimine on keelatud.