Kooli sünnipäev

10.b klass tähistas kooli sünnipäeva kõigepealt õp Anu Kella kontrolltööga ning hiljem söögilauaga õues. Ette mõtlemata, et need kaks suurt sündmust ühele päevale satuvad, pakkusin ma end klassis välja viineripirukaid tegema. Neljapäeva õhtul, kui koju jõudsin, hakkasin kohe kontrolltööks õppima, ent lõpetasin ikka peale südaööd ja minu suureks rõõmuks oli mul veel u 40 inimesele pirukaid vaja hakata küpsetama. Pirukad said valmis täpselt nii, et ma kontrolltöö üle elasin, ja sain ka palju kiitusi nende kohta (meie klassijuhataja õp Kell oli neid isegi kiitnud kui klassi au päästvaid). Minu arust oli väga edukas neljapäeva õhtu-reede varahommik.

10.b klassi abi kooli sünnipäeva sujuvas toimumises oli esmatähtis – meie pidime staadionil lauad ja klassinumbrid paika sättima, et kõik oma kohad üles leiaksid. See põhjustas ka tülisid mingil hetkel selle üle, kas meie klass peaks asuma eespool või tagapool kui teised 10. klassid.         

Ametlik TRK sünnipäeva aktus algas direktori kõnega ja rahvusvahelistel olümpiaadidel kooli esindanud õpilaste autasustamisega. Tänati ka edukalt orienteerumismängus osalenud õpilasi, sest tänu neile oli Tallinna Reaalkool saavutanud 1. koha kõigis klassides. Kui jutud said räägitud ning inimesed tänatud, tegime enda klassiga paar pilti. Mõni neist on eriti sümboolse tähendusega meile. Kui pildid sai ära tehtud, oli lõpuks aeg hakata sööma. Valikus olid minu tehtud viineripirukad ning kahe klassiõe, Brigita Maria Raave ja Kadri Muuga, poolt valmistatud suur küpsisetort. Mõlemad olid väga head ja maitsev lõpp sellele koolipäevale tõstis kõigil tuju. Pärast söömist hakkas inimesi vähenema, kes läks koju ära, kes jäi staadionile rääkima-tantsima. Nii möödus 10.b klassi esimene kooli sünnipäev.

Autor: Tom Enriko Kelt

Kommenteerimine on keelatud.