Teater ,,Röövlitütar Ronja”

15. märtsil käisime enda ja ka 6. E klassiga Noorsoo teatris vaatamas etendust nimega “Röövlitütar Ronja” . Meiega käisid  veel etendust vaatamas meie klassijuhataja Ege Viil ja ka meie eesti keele ning kirjanduse õpetaja Kaia Rosin, kes korraldas meile selle põneva külastuse. “Röövlitütar Ronja” raamatu autor on Astrid Lindgren, mille põhjal oli etendus tehtud ja teatrietenduse lavastaja oli Taavi Tõnisson. Etendus räägib tüdrukust nimega Ronja, kes elab suures Mattise lossis röövlite keskel. Ronja isa ehk röövlipealiku loss jaguneb Ronja sünnil kaheks suure tormi ja välgu tõttu. Ronja kasvab üles koos Mattise röövlitega, mis on tema ainus seltskond, kuni Borka ja ta röövlid kolivad lossi teise poolde, sest nende kodu muutub mitte elamiskõlblikuks. Kahjuks tuleb välja, et Borka ja Mattis on vaenlased nagu ka nende isad olid. Prooblemiks tuleb aga, et Borka poeg Birk ja Ronja saavad suurteks sõpradeks, mis nende isadele ei meeldi. Loos hakkabki välja kooruma seiklused, mis Ronjal ja Birgil ette tulevad. Meie sattusime seda põnevat lavastust vaatama sellepärast, et me lugesime kohustusliku kirjanduse pärast raamatut “Röövlitütar Ronja”. Meie jaoks oli etendus põnev, olid huvitavad laulud, efektid ja lavakujundus ning see etendus sarnanes väga raamatule. Isegi kui etendus oli pigem pikem oli lavastus nii hästi tehtud, et kordagi ei hakkanud igav. Meie soovitaksime seda etendust ja raamatut 4-6. klassile või ka kõigile seiklus huvilistele lugejatele. 

Tekst Ingrid Paakspuu

Pildid Anita Uussalu

Kommenteerimine on keelatud.