Emakeelepäev

14. märtsil toimus riiklik tähtpäev emakeelepäev ning sel päeval panid üle terve Eesti inimesed ennast proovile oma eesti keele oskustega. Meie klass pani ka end proovile kirjanduse tunnis kahootiga, kus küsiti põnevaid teemasi emakeele kohta alates Kristjan Jaak Petersonist ehk ühest esimesest eestikeelsest kirjanikust kuni Karl-Erik Taukari välja mõeldud sõnast. Samal ajal kui terve klass nuputas kahooti kallal olid kolm meie klassi õpilast saadetud emakeelepäeva viktoriinile klassi esindama. Selles viktoriinis võtsid osa 5.-12. klassi õpilased, kes omakorda olid jaotatud kolmeks vanusegrupiks: 5.-6. klass, 7.-9. klass ja 10.-12. klass. Meie klassist saadeti Artur, Nele ja Anita. Pärast arutades viktoriini oli üllatav nii meile kui ka meie eesti keele õpetajale see, et küsimuste teemad ei erinenud kahooti küsimuste teemadest, sest tuli välja, et meie eesti keele õpetajad mõtlevad sarnaselt. Viktoriin lõpetasime ka huvitava faktiga, et viktoriini on peetud juba aastast 2011, seega on viktoriini läbiviimise traditsioon meiega sama vana. Järgmisel päeval külastati meid heade uudistega, et olime saanud esimese koha oma vanusegrupis ning meie tublid viktoriinil osalejad said 10€ Apollo kinkekaardi autasuks.

Tekst Anita Uussalu

Pildid Anita Uussalu

Kommenteerimine on keelatud.