A. H. Tammsaare muuseumis käik

Loo kirjutas Hanna-Britt

Käisime teisipäeval klassiga A.H. Tammsaare muuseumis Kadriorus.

Kui jõudsime kohale pidime veel õues ootama, kõik tegid lumememme, seega minagi. Kui meid sisse lasti võtsime riidest lahti ja giid rääkis, et midagi ei või katsuda. Tammsaare elutoas oli ehitud suur kuusk.
Me rääkisime, kuidas vanasti jõulud olid ja kas meil sellised kuusekaunistused on kodus. Peale seda võisime ise ringi vaadata ja pidime üles otsima ühe pilli, milleks oli viiul. Tammsaarel oli olnud teener, kes avas iga päev ust öeldes: ”Tere! Tammsaaret pole kodus!” Isegi kui ta oli kodus. Sellepärast, et
Tammsaare ei jaksanud iga päev 10-20 külalist tuppa kutsuda. Tammsaarel olid ka lapsed.
Siis läksime ühte tuppa, kus olid toolid ja lauad. Laudu oli neli. Mina istusin Mirjami, Linda, Nele, Uku ja Pirgiga. Tegime postkaarte, liimisime pildid punastele või kollasetele paberitele ja taha kirjutasime päris tindiga jõulusoove. Ümbrikule kirjutasime, kellele see on ja oma kodu aadressi. Kõik panid ümbriku kasti ja läksime kooli tagasi.
See oli väga tore õppekäik.

 

Kommenteerimine on keelatud.