KEEMIA

Loo kirjutas Milana

Keemia oli väga lahe. Meie õppisime keemias palju uusi asju.Meie õppisime veest ja missugused on vee omadused. NäIteks on vesi värvitu ja lõhnatu ning maitsetu. Meie tegime 4 katset ja 2 katses tegime meie et valasime katseklaasi 2 ml vett ning lisasime väikse tüki metallist kaltsiumit ja me märkasime et eraldub kaas ja valge vesi ta on kuum. Lisasime katseklaasi tekkinud segule indikaatorit (ff) ja meie märkasime et katseklaasi sisu muutus roosaks.Nüüd meie lisasime portsjonite kaupa katseklaasis olevale segule vesinikkloriidhapet (HCI) ning segasime klaaspulgaga märkasime et katseklaasi sisu muutus värvituks. 3 katsel valasime keeduklaasi 5 ml vett ning lisasime mõned kaaliumpermanganaadi (KMnO4) kristallid ja märkasime et lilla aine lahustus vees ja pärast seda lillat ainet kõik tormasid käsi pesema. 4 katsel me raputasime katseklaasi 0,5 cm kihti kriiti (CaCO3) ning lisasime 2 ml vett ja segasime hoolikalt klaaspulgaga meie märkasime et kriit vees ei lahustu. Mõned poisid lärmasid aga ikka oli tore keemia tund.
  

Kommenteerimine on keelatud.