Rahvusvaheline Juuniorite Loodusteaduste Olümpiaad

Vahemikus 3. kuni 12. detsember leidis Hollandis Arnhem-Nijmegenis aset neljateistkümnes Rahvusvaheline Juuniorite Loodusteaduste Olümpiaad (IJSO). Meie klassist võttis osa Andreas Simson (mina) ning Tallinna Reaalkoolist veel Martin Rahe (9. c) ja Anna Pauliina Rumm (9. b). Ülemaailmselt võttis antud võistlusest osa ligikaudu 300 õpilast 50-st riigist.

Ülejäänud olümpiaadi vältel said õpilased nautida korraldava komitee poolt määratud tuure üle kogu Hollandi ning kuna olümpiaadi läbivaks teemaks oli vesi ja jätkusuutlikkus, siis tutvustati õpilastele kõike, mis seostub veega ning selle “roheliselt” rakendamisega. Paljude teiste hulgas külastasid õpilased tammesid, mis hoiavad Hollandit turvatuna tormide eest, erinevaid firmasid, mis tegelevad alternatiivenergiaallikate avastamisega ning ka isegi üht reoveepuhastusjaama. Kui antud tuurid isegi vahel ei pruukinud olla kõige paeluvamad õpilaste jaoks, siis kindlasti olid need silmi avavad ning uudsed.

Kokkuvõttes on tagasiside võistluse osas reaalikatelt väga positiivne ning jääme ootama suurepäraseid tulemusi ka järgmistelt aastakäikudelt.

Autor: Andreas Simson

Pilt: http://opleht.ee/2017/12/eesti-voistkond-hiilgas-rahvusvahelisel-loodusteaduste-olumpiaadil/

 

Kommenteerimine on keelatud.