Õppekäik Toomkirikusse

Reedel, 17. novembril käis 135. b Mandri-Eesti vanimas pühakojas Toomkirikus ekskursioonil, kus avanes ainukordne võimalus uurida lähedalt Ackermanni barokset altariseina. Klass jagati kolme gruppi, et tagada parem juurdepääs nii altarile kui ka kirikutorni. Õpilased tundsid end justkui kunstiajaloolaste ja restauraatoritena, ronides tellingutele lähemalt vaatlema eesti esimese vaba puunikerdaja Christian Ackermanni imetabast altarit. Tellingutel turnides köitis kõigi meeli suurejooneline vaade kiriku interjöörile, eriti altariseina tipust, kust sai näha pühakoda Jeesus Kristuse positsioonilt (10 meetri kõrgusel põrandast). Räägiti ka Ackermanni eluloost ja teistest tema loodud teostest Eesti väiksemates maakirikutes. Lisaks eelmainitule said õpilased ronida 69-meetrise keskaegse kellatorni tippu ning nautida lummavat vaadet süda- ja kesklinnale. Trepilt laskudes loeti ka kokku kellatorni viivate kiviastmete arv – 118 füüsilist pingutust nõudvat kiviastet. 135.b kollektiiv oli Toomkiriku ekskursioonist kütkestatud ning äärmiselt tänulik õpetaja Anu Kellale, kes selle harukordse ja hariva õppekäigu korraldas.

Autor: Kairit Klaus

Pildid: õp Anu Kell, Laima Šusta

Kommenteerimine on keelatud.