Esimene koolipäev

On 1. september, ma astun hoone eesuksest sisse ja suundun kohe tuttava trepisüsteemi poole. Rakendan teadmist, mille sain avatud uste päevalt ning sammun treppidest üles nii, et parem käsi oleks käsipuul. Jõuan lõpuks klassi 305 juurde ning jään ootama. Olen üks esimestest, kes kohal on (põhjuseks elukoht, kust pidin varasema bussiga tulema).

Kaua pole oodata vaja, sest klassijuhataja Anu Kell on samuti üks esimestest saabujatest. Ta avab ukse ning me astume klassi. Ma valin harjumusest kohe istekoha klassi eesotsas. Jätkub ukse taga alanud piinlik vaikus, mis kestab natuke aega, kuni saabub järjest rohkem inimesi ja klass täitub jutuga. Kui kõik on kohal, algab klassikaline infotund, kus meile antakse kätte ka meie päevikud (mitte kultuuri).

Pärast tunni lõppu suundume alla ja rivistume Pudi reana ukse ette, kust sammume otse Poisi kuju juurde. Natuke aega jutustatakse meile Poisist ning seejärel kutsutakse ükshaaval ette, et mütsi pähe panna. Kui öeldakse minu nimi, lähen Anu Kella ette, ning lasen endal mütsi pähe panna. Õudusega taipan, et mütsi suurus ei ole just kõige sobivam minu peaga (ju siis kasvasin suve jooksul). Seisan rivis edasi ning mõtlen iga hetk selle peale, kuidas tuul kohe mul mütsi peast minema viib. Õnneks saab tseremoonia lõpus mütsid õhku visata. See annab mulle võimaluse mütsi uuesti kindlamalt pähe panna.

Seejärel suundume kõik (jällegi Pudi reas) kooli spordiväljakule. Aktus algab lippude heiskamisega ning seejärel peab direktriss oma kõne, millele järgneb taas mütside õhku viskamine. Väljakult kõnnime kõik minema bändi Queen saatel (kahjuks kõigest lindistus) ja 10. klass suundub flogistoniteooria ning inimese aju närvirakkude teemalistesse loengutesse. Loengud esimesel päeval – добро пожаловать в Таллиннскую Реальную школу!

Autor: Tobias Erik Liiva

Pildid: http://real.edu.ee/gallery/main.php?g2_itemId=74412

Kommenteerimine on keelatud.