Kuidas 135b jälle rahvale tegi

31. jaanuaril toimus taas Reaali VabaLava, seekordne jäi meie lennule ka viimaseks. Ilusal neljapäeva õhtul astusid üles kümned reaalikad, et kogu kooliperesse värskust sisse puhuda. Kokku oli esinejaid 18, nende seast kolm ka meie kollektiivist.

Ürituse korraldajad oli se’ks puhuks välja valinud ka kaks õhtujuhti – minu ja Pauli. Teatavatele tehnilistele muredele vaatamata saime viimaks õhtujuhtimise paika – juhatasime sisse ürituse ja küsitlesime kõiki osalejaid. Mõnel puhul oli küsimuste leidmine raske – pidime koha peal välja mõtlema, sest varem ette valmistatud oli väga vähe. Mis puutub ürituse köögipoolde, Stina ja Herman tegid väga head tööd – aitäh neile!

Meie seast asusid esimestena lavale Sandra ja Laima ning esitasid Adele’i lugu “Rolling in the Deep” (üldnimekirjas viiendana). Esinemisnärv näis olevat küll pisut sees, aga sellest polnud hullu midagi – hääle ja klaveri kooskõla oli autente, vibe jõudis rahvani. On äge, et tüdrukud oma oskused ja mugavustsooni proovile panid. Selleks pole abituuriumist paremat aega.

Pärast vaheaega järgnesid juba suuremad kollektiivid ning üldjärjestuses 14ndana astus lavalaudadele ehk meie tuntuim kollektiiv – Kuum Segadus (Hugo, Sander, Kenner, Oskar, Joonas ja  Kristjan). Olles võitnud 2018. aasta VabaLava, oli seekordne tõestuskoorem eriti suur. Ning poisid ei valmistanud pettumust – püüdlik harjutamine oli viinud tõelise meistriklassini, laul oli mitmehäälne. Esitatavaks palaks oli “In the Jungle, the Mighty Jungle”, ka kostüümid olid vastavad (vt pilte). Kuivõrd publik sai üllatuda, polnud tarvidust pettuda – tehti ikkagi rahvale! 

Segaduse järel saabus lavale aga lõnga ja niidiga Nicolas, kes kordas oma 2018. aasta VabaLava fenomeni ning tutvustas rahvale kõike seda, mida võib ühe jojoga mõeldavaks pidada. Ka sõnum tabas – taustaks mänginud Stylophonicu pala “If Everybody in the World Loved Everybody in the World” lõi lootusrikka atmosfääri. Seda täiendas Nicolase vastus küsimustevoorus:

ー Kui sul oleks üks sõnum täna kõigile, siis mis see oleks?

ー Armastage üksteist, hoidke teineteist, see on kõige tähtsam. 

[autori parafraseering]

Peagi pärast seda saabus aeg preemiate jagamiseks nii Rahva Lemmikule kui Žürii Lemmikule. Viimast otsustasid seekord meie kallis Anu, tema alatine tugi Martin ning muhedust võimendav Erik Mäe. Auhindadena olid jagamisel mitmed kinkekaardid, valmis oli pandud ka 60 eurot Mauruse krediiti mõlemale auhinnakohale. 

Pettumiseks polnud vajadust – tõime mõlemad võidud koju. Rahva Lemmikuks sai ühe(!) hääle edumaaga Kuum Segadus. Mõneti uskumatuna näiv võit 21. kooli ansambli ees kinnitab aga üht: meie poiste populaarsus on kujunenud võitmatuks. Ja see polnud veel kõik – rahvahääletusel 3. koha saavutanud Nicolas sai endale Žürii Lemmiku tiitli. Meie klassile oli seega õhtu väga edukas, lausa kahju hakkab teistest klassidest. Kuid uhked saame olla ikka. 

Et seda kõike kokku võtta: meie klassist esines VabaLaval 10 inimest, viibis aga kokku 13 inimest (esinejad, õhtujuhid ja, noh, Gregor?). Mis veel, klassi 13 poisist 10 olid laval ja ülejäänud rahva seas – edevad mehed on nagu umbrohi, neid juba välja ei kitku. Samal ajal olid tütarlapsed aga ikka kohal nii laval kui publikus. Nendeta poleks võit ehk koju tulnud..

Igatahes oli ilus ja positiivne õhtu. 

Elagu VabaLava ning jaksu rebastele meie ületamisega!

Autor: Markus

Pildid: Markus Kitsing

Kommenteerimine on keelatud.