Lapsed annavad ise tundi

Teadaolevalt ei õpita koolis alati seda, mis lapsi päriselt huvitab ning seepärast tutvustavadki meie klassi õpilased tavaliselt perioodide viimastel päevadel klassikaaslastele kõike seda, mis neile huvi pakub.

Päev algas sellega, et Linda ja Mia rääkisid Titanicust ning sellest, miks ja kuidas uppumatuks peetud luksusaurik oma esimesel reisil põhja läks. Nad esinesid väga enesekindlalt ja tempokalt, näitasid pilte ning jutustasid põnevalt. Linda joonistas laeva isegi tahvlile.

Ott tutvustas meile Noorte Kotkaste tegevust ning Tallinna Maleva Toompe rĂĽhmast, kuhu temagi kuulub. Eriti põnevaks osutus esitluse viktoriin, kus valede variantide välja mõtlemisega oli tõsiselt vaeva nähtud – need valed variandid olid väga naljakad.

Amelia mängib meil tennist. Tema tutvustas, milliseid oskusi füüsiline treening arendab, millist palli või reketit erinevad vanuses lapsed kasutavad ning miks on sportimine üldse tore tegevus. Saime teada, kes on kuulsaimad tennisistid ja olnud Amelia treenerid.

Rebeka, Ingrid ja Elin tutvustasid oma lemmik iluvõimlejat Margarita Mamuni ja lauljat Aviciit ning viisid meid natuke kurssi ka nende eraeluga. Esitlus lõppes Kahoot- viktoriiniga.

William jutustas meile enda raamatu “Titaanide sõda” II osa. Kui klassikaaslasi ajas loetu naerma, siis ilmselt seepärast, et suures loomistuhinas ei tule meelde, et tekst oleks mõistetavam, kui noor kirjanik kasutaks kirjavahemärke ning suuri algustähti. Ilmselgelt on idee hea ja kaasahaarav. Ka selle esitluse lõpus oli viktoriin – esineja esitas kĂĽsimused suuliselt ja teised vastasid ka käega märku andes suuliselt.

Päeva viimaseks ja väga lõbusaks ettekandeks jäi Anni ja Nele viipekeele tutvustus. Anni käis Heleni kooli lasteaias, kus puutus kokku lastega, kel oli kuuldeaparaat ning kes õppisid viipekeelt kasutama. PĂĽĂĽdsime meie ka enda eesnimesid viibelda. Uurisime ka viipekeelset sõnaraamatut ja vaatasime, kuidas erinevaid sõnu kätega “öelda”. Tund lõppes viipekeelse lauluga – see nägi kĂĽll rohkem välja kui ĂĽks tore tants.

Terve päev oli hästi põnev ja läks ruttu. Küll on tore, et meie klassi õpilastel on nii palju erinevaid huvisid ja hobisid ning et neil on tahtmist seda klassikaaslastele tutvustada.

Kommenteerimine on keelatud.