Lapsed annavad ise tundi

Teadaolevalt ei Ôpita koolis alati seda, mis lapsi pÀriselt huvitab ning seepÀrast tutvustavadki meie klassi Ôpilased tavaliselt perioodide viimastel pÀevadel klassikaaslastele kÔike seda, mis neile huvi pakub.

PÀev algas sellega, et Linda ja Mia rÀÀkisid Titanicust ning sellest, miks ja kuidas uppumatuks peetud luksusaurik oma esimesel reisil pÔhja lÀks. Nad esinesid vÀga enesekindlalt ja tempokalt, nÀitasid pilte ning jutustasid pÔnevalt. Linda joonistas laeva isegi tahvlile.

Ott tutvustas meile Noorte Kotkaste tegevust ning Tallinna Maleva Toompe rĂŒhmast, kuhu temagi kuulub. Eriti pĂ”nevaks osutus esitluse viktoriin, kus valede variantide vĂ€lja mĂ”tlemisega oli tĂ”siselt vaeva nĂ€htud – need valed variandid olid vĂ€ga naljakad.

Amelia mĂ€ngib meil tennist. Tema tutvustas, milliseid oskusi fĂŒĂŒsiline treening arendab, millist palli vĂ”i reketit erinevad vanuses lapsed kasutavad ning miks on sportimine ĂŒldse tore tegevus. Saime teada, kes on kuulsaimad tennisistid ja olnud Amelia treenerid.

Rebeka, Ingrid ja Elin tutvustasid oma lemmik iluvÔimlejat Margarita Mamuni ja lauljat Aviciit ning viisid meid natuke kurssi ka nende eraeluga. Esitlus lÔppes Kahoot- viktoriiniga.

William jutustas meile enda raamatu “Titaanide sĂ”da” II osa. Kui klassikaaslasi ajas loetu naerma, siis ilmselt seepĂ€rast, et suures loomistuhinas ei tule meelde, et tekst oleks mĂ”istetavam, kui noor kirjanik kasutaks kirjavahemĂ€rke ning suuri algustĂ€hti. Ilmselgelt on idee hea ja kaasahaarav. Ka selle esitluse lĂ”pus oli viktoriin – esineja esitas kĂŒsimused suuliselt ja teised vastasid ka kĂ€ega mĂ€rku andes suuliselt.

PĂ€eva viimaseks ja vĂ€ga lĂ”busaks ettekandeks jĂ€i Anni ja Nele viipekeele tutvustus. Anni kĂ€is Heleni kooli lasteaias, kus puutus kokku lastega, kel oli kuuldeaparaat ning kes Ă”ppisid viipekeelt kasutama. PĂŒĂŒdsime meie ka enda eesnimesid viibelda. Uurisime ka viipekeelset sĂ”naraamatut ja vaatasime, kuidas erinevaid sĂ”nu kĂ€tega “öelda”. Tund lĂ”ppes viipekeelse lauluga – see nĂ€gi kĂŒll rohkem vĂ€lja kui ĂŒks tore tants.

Terve pĂ€ev oli hĂ€sti pĂ”nev ja lĂ€ks ruttu. KĂŒll on tore, et meie klassi Ă”pilastel on nii palju erinevaid huvisid ja hobisid ning et neil on tahtmist seda klassikaaslastele tutvustada.

Kommenteerimine on keelatud.