Loeng tehisintellektist

20. mail käisime klassiga Poco AI labis, kus räägiti meile tehisintellektist ja selle kasutamisest. Räägiti tehisintellekti plussidest-miinustest, ohtudest ja vastutustundlikust kasutamisest. Õppisime ka ise pilte looma tehisintellektiga. Meile näidati ka raamatut, mille pildid olid loodud tehisintellektiga, kus toodi välja, et tehisintellekt võib eksida. Raamatus oli mitmeid pilte loomadest, kellel oli mõni kehaosa üleliia või puudu näiteks lind, kellel oli kolm jalga ja vikerkaarevärvilised suled, mille värvuse võtsid üle ka oksad. Õppisime, et tehisintellekt ei ole alati perfektne ja võib alati teha vigu, eriti näiteks piltmudelite tegemisel. Saime ka teada, millised sotsiaalmeedia platformid kasutavad tehisintellekti kasutajale parima sisu pakkumiseks. Pärast külastuskäiku said soovijad külastada Poco kunstimuuseumi, kus näidati mitmeid erinevaid modernse kunsti stiile. Mulle meeldis väga see õppekäik, kuna see tõstab teadlikkust ka tehisintellekti vigade suhtes ja soovitaksin käia kindlasti.

Tekst Albert Reinman

Pildid Anita Uussalu

Kommenteerimine on keelatud.