Kokkamine

TĂśDRUKUTE VAHETUS

Alustasime nagu ikka, toidu tegemisest! Algul võtsime lihtsamad toidud, nagu kartulisalat ja magustoiduks šokolaadi–banaanimuffinid. Selle aasta vahetuse ajal õppisime ka erinevaid teravilju ja põhiliseks teemaks oligi teraviljad. Mõned olid nii sarnased, et nende vahel vahet teha oli tõsiselt raske. Mõni tund oli teistsugusem, sest iga grupp tegi natuke erinevaid asju, kuid pärast saime kõik kõikide toite maitsta. Kõigile oli ülesanne arusaadav, peab valmistama erinevatest teraviljadest toitu. Valikus olid rukkis, kaer, oder ja nisu. Saime kõigiga suurepäraselt hakkama! Tulid hästi maitsvad toidud. Kas saime ka ise natuke nuputada kokkamise käigus? Ikka saime, oleme ju reaalikad! Pidime silma järgi ära arvama, milline on ühe või teise teravilja nimi. Lisaks oskame nüüd teha imemaitsvat tatraputru ning kisselli! Lõppu poole saime enda valitud retseptide järgi toite teha, mis tulid ka edukalt välja. Terve perioodi valmistada toite ei saanud, aga saime ikka uusi teadmisi teada. Õppisime natuke dietoloogiast ja toitumisteadusest. See aasta oli eriti äge, sest tegime eriti toite, mida muidu kunagi ei teeks.

Suur aitäh õpetajale ja klassikaaslastele, et saime koos toitu valmistada. 

Tekst Milana Majerovitš

POISTE VAHETUS

Viis nädalat tagasi algas poistel kokandus ja tüdrukutel tehnoloogiaõpetus. Poisid olid rõõmsad ja väga ootasid esimest tundi. Söögid õnnestusid ja kõik oli väga maitsev, kuigi paar korda ebaõnnestusime väikeste vigadega, kuid see ei rikkunud meie rõõmsat meelt. See aasta saime üllaltavalt palju ise päid kokku panna ning isu äratavaid rooge ja magustoite valida kokkamiseks. Tegime pastat, küpsiseid, muffineid ja isegi kisselli. Tunnid olid söögivahetunni ajal, seega saime vahelduseks mitte süüa koolitoitun ning tegimegi endale ise lõunasööki. Nii nagu iga aasta ei tahtnud keegi, et kokkandus lõppeks, aga see pidid ikkagi lõppema. 

Tekst Artur Saabas

Pildid Anita Uussalu ja Koit Veskimets

    

Kommenteerimine on keelatud.